Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Με αφορμή την Κυπριακή ΑΟΖ και την τουρκική προκλητικότητα


«Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα» Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος». Γιατί η Κύπρος έχει όντως ζωτική σημασία για την Τουρκία, λόγω της κεντρικής της θέσης σε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά δίκτυα:Aυτή η στρατηγική αντίληψη της Τουρκίας για την Κύπρο, είτε Κεμαλικής είτε Νέο-Οθωμανικής, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

 Για την σημερινή Τουρκία, το ελληνικό «εμπόδιο’ στα επεκτατικά- Αναθεωρητικά  της σχέδια, έχει δραστηριοποιηθεί, δεδομένου ότι. με άξονα το φυσικό αέριο νοτίως της Κύπρου, σχηματίζεται μια «συμμαχία» η οποία περιλαμβάνει την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Σύμφωνα με την θεώρηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, τούτο συγκαλύπτει δυνάμεις οι οποίες αποσκοπούν να θέσουν εμπόδια ή φραγμούς στις νέο-Οθωμανικές φιλοδοξίες.(και επεκτατισμούς…).

 Από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Μεγαλόνησο και εν συνεχεία, την συνάντηση των τριών Ηγετών Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου στην Αίγυπτο. Είχε καιρό η Ελλάδα να ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ στον φυσικό της γεωπολιτικό χώρο: στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Εγγύς Ανατολή…

Να που η Κύπρος δεν είναι πάντα «τόσο μακριά»…

Με την ευκαιρία παραθέτω: «Οι μέρες κυοφορούν. «Ας προσέχουν οι Υπατοι», αριστεροί, δεξιοί και δημοκρατικοί. Ας «προσέχουν» όμως και οι πληβείοι. Ας ακονίσουν τον νου τους, ας γυαλίζουν την ψήφο τους, ας πλένουν κι ας χτενίζουν το σθένος τους.» γράφε κάπουι ο Στάθης Σταυρόπουλος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian3@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου