Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

15 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ! ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

φωτό THETOC
Η χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα,

Η χώρα που ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, όπως είναι η  "ΣΤΕΓΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ" δεν μπορεί ποτέ να υλοποιηθεί και αναζητούνται πάντα "λύσεις του ποδαριού, μεταστέγασης όπου νά 'ναι",  από ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ, , ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ"  (στην καλύτερη περίπτωση γιατί στην χειρότερη κάποιοι απλώς εκμεταλλεύονται τους αδυνάτους για να ενθυλακώνουν τα λεφτά που διακιούνται παριστάνοντας τους Σωτήρες τους),

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΘΡΗΝΕΙ 15 ΝΕΚΡΟΥΣ ... ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ!
  (όχι αισίως όμως, όπως είπε ο άριστος επαγγελματίας συνάδελφος)
ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ και να μην αυξηθεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάθηκαν εχθές.

Οι συζητήσεις για την αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, την ιδιωτική ευθύνη, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργολάβους  διεξάγεται με τον γνωστό τρόπο στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Με αλήθειες, με ψέματα, με υπερβολές και με σκοπιμότητες.

Εμείς εδώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ,, ασχολούμαστε με τα του Χαλανδρίου και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
Και δεν θέλουμε και ο αναγνώστης μας να έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ που δεν βολεύει τους ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.
Αυτός είναι άλλωστε ο πραγματικός λόγος που υπάρχει η ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΤΟ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ", όχι για να εκδικηθώ αλλά για να διδαχθώ!

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΟΥΣ" ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΟΥΣ", ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Τότε που εμείς καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, βασισμένη στην αναθεώρηση του ΓΠΣ, την μελέτης Ένταξης του Πεύκο Πολίτη και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στέγασης ευπαθών ομάδων και - βέβαια - μας έλεγαν τρελούς και μας έκραζαν γιατί δεν θέλαμε την επίλυση του προβλήματος του καταυλισμού "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" με την "βιώσιμη λύση" που είχε επιλεγεί από την .... ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ και η ..... "βιώσιμη" λύση που πρότειναν.

ΕΔΩ:


Εκεί δηλαδή που σου δείχνουν σήμερα τα φραγμένα ρέματα, από εκεί που ξεκίνησαν να κατεβαίνουν οι λάσπες και τα φερτά που έπνιξαν την Μάνδρα.

Και σκεφτόμαστε ποσα ρέματα θα ήταν κάτω από τους οικίσκους.
Και αναρωτιόμαστε που θα είχαν καταλήξει ίσως άραγε αυτοί οι οικίσκοι με το περιεχόμενό τους.
Και το περιεχόμενό τους ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Λίγο μαυριδεροί βέβαια, λίγο παραψημένοι ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


Γι΄αυτή την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ στο όρος ΠΑΤΕΡΑΣ βέβαια, που ήθελαν ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ να υλοποιήσουν για να μεταφέρουν εκεί ένα ολόκληρο χωριό, 400 νοματαίους, δεν θα σου πει κανείς άλλος σήμερα.

Αλλά εμείς δεν αντέχαμε ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου