Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΟΜΟΦΩΝΑ - ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ - ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΚ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



Στο δημοτικό συμβούλιο παρόντες ήταν 22 δημοτικοί σύμβουλοι:

Όλοι - και οι 15 της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εσωτερικού, οι τρεις της παράταξης Λαδόπουλου (ο ίδιος, ο Μ. Ανδριαννάκης και ο Ν. Πανταζής), ο Νταβίας, οι δύο επίσημα ανεξαρτητοποιημένοι (από τις παρατάξεις Γ. Θωμά και Καρατζά) Θ. Βαρδουλάκης και Π. Αναστασιάδης και η Μαρία Λοτσάρη (που ακόμα παραμένει μέλος της παράταξης Κουράση).

Το δημοτικό συμβούλιο λειτουργούσε σε νόμιμη σύνθεση - παρά την απόπειρα να μπλοκαριστεί.

ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, του ΦΕΚ που μεταβιβάζει τα ακίνητα του δημοσίου στην ΕΤΑΔ.

ΚΟΥΡΑΣΗΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΛΑΕ και ΚινΑλ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ.

ΑΠΕΙΧΑΝ!

ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

Δεν θα γράψει ότι εχθές το μεσημέρι κατάλαβαν ότι είναι .... Παρασκευή.

Ο Νταβίας έθεσε το θέμα από την Πέμπτη το πρωί στέλνοντας την πρόταση της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους (διότι - όπως λέει - δεν πάιζει πόκερ με τα σοβαρά θέματα για να κάνει μπλόφες και η πρόταση πήγε ώστε να υπάρχει εύλογος χρόνος για διαβούλευση).

Ήταν ένα λακωνικό σχέδιο με στόχο το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και την αποφυγή πολλών αναλύσεων που - συνήθως - οδηγούν σε πολιτικές διαφωνίες και δίνουν άλλοθι για .... καταψηφίσεις.
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου συντασσόμενο με τα δύο ομόφωνα ψηφίσματα του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αυτό της 05/10/18 που εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της αυτοδιοίκησης στην εκχώρηση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο και το νεότερο της 17/10/18

  • Ομόφωνα απαιτεί από την κυβέρνηση της χώρας, την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, με το οποίο παραχωρούνται δεκάδες δημόσια ακίνητα, μεταξύ αυτών και ακίνητα του δήμου Χαλανδρίου. Ειδικότερα για το Χαλάνδρι στην λίστα της ντροπής περιλαμβάνονται κτίρια δημόσιων νηπιαγωγείων, πάρκα, χώροι αθλητισμού ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος της ρεματιάς.
  • Αποφασίζει και εντέλει την διοίκηση του δήμου και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσο, να κατατεθεί εξ ονόματος των δημοτών άμεσα αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου τα οποία ανήκουν ή είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες για να περάσουν στην κατοχή του Δήμου
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Συμέων αντέδρασε μετά από λίγο καταθέτοντας την πρόταση της διοίκησης (για να μην πει ότι "ψηφίζουμε την πρόταση Νταβία" και πνιγεί πριν τελειώσει τη φράση του).

Η πρόταση Συμεών (θα την δεις στην επόμενη ανάρτηση) δεν περιείχε καμία αναφορά σε ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ.

Ο Νταβίας - έχοντας την αντιπρόταση Συμεών - "διαπραγματεύτηκε" δημόσια και με το χθεσινό άρθρο, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και μη γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει το μέτωπο της φυγής: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ, όπως προτείνει η ΚΕΔΕ.

Η συναίνεση δεν είναι πουκάμισο ευκαιρίας, δεν είναι εξαναγκασμός ούτε υποταγή.

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ αλλά και οι λαγοί, γιατί περνάμε στην εποχή ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και των ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ.

Και δεν δείχνουν έτοιμοι να την υπηρετήσουν!

Στο δημοτικό συμβούλιο ο Συμεών διάβασε την πρότασή του και είπε ότι κάνει αποδεκτό να προστεθεί η δεύτερη παράγραφος από την πρόταση Νταβία που δεν περιείχετο στην δική του πρόταση.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΣΙΜΑ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου