iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΕΤΣΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ
«Αλέξανδρος ό Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων»


Έτσι επιγράφονταν οι 300 περσικές ασπίδες που στάλθηκαν ως λάφυρα και τοποθετήθηκαν στην Ακρόπολη των Αθηνών το 334πχ σε ανάμνηση της πρώτης νικηφόρας αναμέτρησης με τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό.

Το "πλην Λακεδομονίων" από τότε χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει και να στιγματίσει την μη συμμετοχή σε σπουδαία γεγονότα και αποφάσεις από αυτές που οι επόμενοι θα μνημονεύουν.

Ήταν σημαντική η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου.

Οχι μόνο γιατί ψηφίστηκε τελικά η μείωση των δημοτικών τελών,η τρίτη κατά σειρά,που φέρνει το Χαλάνδρι στην πρώτη σειρά των δήμων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη και τις μεγαλύτερες απαλλαγές σε ευπαθείς κατηγορίες πολιτών.

Ούτε γιατί ατύχησε η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης και παρεμπόδισης της λειτουργίας της πόλης που επιχείρησε για άλλη μια φορά το γνωστό μέτωπο της αντιπολίτευσης (Κουράσης-ΝΔ,Ανδρεόπουλος-Κιναλ,ΘωμάςΚινάλ,Καρατζά-ΚΚΕ,ΛΑΕ).

Αλλά κυρίως γιατί,οι 22 δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και καταγωγές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής,απέδειξαν με την στάση τους,ότι παρά τις διαφωνίες μας υπάρχει τρόπος να μπαίνει το συμφέρον της πόλης πάνω από τις μικροκομματικές ίντριγγγες και ισορροπίες.

Οι απόντες που αξιολόγησαν την αξιοποίηση του τριημέρου ώς σημαντικότερη από την υπερψήφιση και την αποδοχή των οριστικών μελετών του νέου δημαρχείου και της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της παραρεμάτιας περιοχής στον Συνοικισμό ας μείνουν με τις επιλογές τους.
Άλλωστε όπως έγραψε και ο ποιητής:

"για Λακεδαιμόνιους θα μιλάμε τώρα;"

ΥΓ 1.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους κκ Ι.Λαδόπουλο, Μ.Ανδριανάκη, Ν.Πανταζή, Θ.Βαρδουλάκη, Π.Αναστασιάδη, Ά.Νταβία, Μ.Λοτσάρη που έδωσαν με την παρουσία τους την δυνατότητα στην πόλη να προχωρήσει και να μην υποταχθεί στούς προεκλογικούς σχεδιασμούς ορισμένων.
ΥΓ2 για την συμπεριφορά τινών και τούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε εργαζόμενους ανθρώπους που έκλεισαν το Ιατρείο τους,πήραν το καράβι ή οδήγησαν 500 χιλιόμετρα για να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τούς έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο θα μιλήσουμε άλλη ώρα.Αλλωστε ορισμένοι επαγγελματίες της πολιτικής αποφεύγουν να κοιτούν τον καθρέπτη τους όταν μιλούν.

ΣΧΟΛΙΟ 1: Το ανεβάζουμε γιατί "μου την είπε" ιδιαιτέρως. "Το αυτριανό μου σχόλιο όμως δεν θα το αναδημοσιεύσεις" μου είπε. 
(Τρίχες).

ΣΧΟΛΙΟ 2: Το Radetsky March του Στράους που συνοδεύει την άνάρτηση είναι δική του επιλογή. 

ΣΧΟΛΙΟ : Το ψήφισμα? Το ξέχασες το ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου