Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ‏ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θα έχετε ήδη ενημερωθεί ότι το υπουργείο ανακοίνωσε τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων που προτίθεται να κάνει και χθες Δευτέρα ο σχετικός κατάλογος δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες.

Σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται γυμνάσια-λύκεια του Χαλανδρίου. Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους συλλόγους και την ένωση γονέων του Χαλανδρίου, καθώς έγκαιρα έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις του υπουργείου και με συντονισμένες κινητοποιήσες αποτράπηκε η κατάργηση του 2ου και 6ου γυμνασίου.

ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ:

1. Οι ενέργειες αυτές είναι η αρχή της εφαρμογής του Καλλικράτη της εκπαίδευσης και θα πρέπει να επαγρυπνούμε για το μέλλον

2. Συγχωνεύονται στο Χαλάνδρι τα συστεγαζόμενα δημοτικά 4ο-8ο και 3ο-15ο, γεγονός που δεν είναι χωρίς συνέπειες. Όπως μας υποσχέθηκαν προφορικά και ο Δ/ντής Βεντήρης αλλά και ο περιφερειακός υποδ/ντής Αναστόπουλος σε αυτά τα δημοτικά δε θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη,ο αριθμός των τμημάτων θα μείνει ο ίδιος και δε θα χαθεί ο δεύτερος δάσκαλος από το τα τμήματα ένταξης.

Αυτό σημαίνει ότι οι αντίστοιχοι σύλλογοι γονέων καθώς και η ένωση γονέων θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε οι υποσχέσεις να υλοποιηθούν και να μην ψάχνουμε το Σεπτέμβρη για δασκάλους, καθώς δε γίνεται δεκτή από εμάς καμμία συγχώνευση και υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά των συγχωνεύσεων.Ακόμη οι συγχωνεύσεις θα έχουν επίπτωση στις οργανικές θέσεις ειδικοτήτων ( γυμναστές, αγγλικά).

Και βέβαια είναι απαραίτητο να δούμε σε όλα τα δημοτικά τα θέματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του " νέου σχολείου" και σε όλα τα σχολεία τη χρηματοδότηση.

Συνοψίζοντας την εμπειρία μας από τις τελευταίες κινητοποιήσεις γίνεται φανερό ότι ακόμη και σε "προαποφασισμένες" καταστάσεις έχουμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε και να κερδίσουμε.

Τη στιγμή που σε άλλες περιοχές οι γονείς αφυπνίζονται εκ των υστέρων εδώ στο Χαλάνδρι καταφέραμε να μην " χάσουμε" κανένα γυμνάσιο-λύκειο και βέβαια συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα 4 δημοτικά της περιοχής μας.

Ταυτόχρονα οι σύλλογοι και η ένωση θα πρέπει να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των γονέων-μαθητών-εκπαιδευτικών σε άλλες περιοχές, καθώς όπως όλοι διαπιστώνουμε από τις ανακοινώσεις καταργούνται πάνω από 1900 !! σχολεία σε όλη τη χώρα και η δημόσια παιδεία δέχεται ισχυρό πλήγμα.

Λίτσα Γαλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου