Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ! ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ"!

Είμαστε αυτοαπασχολούμενοι!

Η κα Διαμαντοπούλου και οι νεοΠΑΣΟΚοι  θα μας διορίσουν στο δημόσιο, εμάς τα "αφεντικά των περιπτέρων" που σαρκάζουν ή μας μετρούν απλά για μια παράπλευρη απώλεια στην επιβολή των επιλογών της "θεόσταλτης" αποστολής τους περί αναδιάρθρωσης της χώρας κατά πώς επιθυμεί η διεθνής των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Πώς στρέφεται - η πρώην νομάρχης υπουργός ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - με τέτοιες δηλώσεις εναντίον ανθρώπων που βγάζουν μόνοι τους, με μόχθο και καθημερινή αγωνία το ψωμί τους απαξιώνοντάς και ουσιαστικά- ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ;;;

ΤΟΣΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, που φτάνουν να υποτιμούν και να σαρκάζουν τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων;;;
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ "ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" ή "ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ".
Το μόρφωμα ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιμετωπιστεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ πλέον.

Και αυτό το λέω ΕΝΩ ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ - υπό άλλες συνθήκες - ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ. Όμως τα πράγματα πλέον είναι αλλιώς.
Και είναι αλλιώς παρόλο που προσωπικά διαφωνώ με την επίθεση στο πρόσωπο "Β. Βενιζέλος", όπως και στην συνέχεια των επιθέσεων στον ΓΑΠ, τώρα που έφυγε. (ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ;)
Τώρα σημασία έχει ΜΟΝΟ Η  ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ νεοΠΑΣΟΚ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΑ ΑΚΡΑΙΑΣ, ΒΙΑΙΗΣ, ΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ "ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ".
Πιστεύει κανείς ότι κάτι έχει επί της ουσίας μεταβληθεί από την πολιτική των τελευταίων χρόνων;;
Ε όποιος ΑΚΟΜΑ το  πιστεύει, ας διαβάσει την δήλωση Διαμαντοπούλου για να το ξεπιστέψει:
 ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων,  Ο ΤΑΞΙΚΟΣ  ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ, Ο "ΟΧΤΡΟΣ" ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΙΚΩΝ νεοΠΑΣΟΚων,  που φτάνουν ακόμα και στην χλεύη και τον σαρκασμό, είναι οι ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΟΙ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ, ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΜΑΝ.
Οι μικρομεσαίοι είναι. 

Που αν εξαφανιστούν και αν επιβληθούν μισθοί 150 ευρώ, θα διαμορφωθεί  - ΚΑΙ ΚΑΛΑ - το περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις  από "σοβαρούς" και μεγάλους επιχειρηματίες  που θα φέρουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας (όπως  έγινε με την Hellas Power και η Energa) και από το εξωτερικό (ευτυχώς Παναγία μου, ευτυχώς, ξαναγύρισε η SIEMENS).

Γνωστές σε εμάς θεωρίες. ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ!
Τις έχουμε απορρίψει όμως από παλιά. Και επειδή τις απορρίψαμε ενταχθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ.
ΜΙΚΡΟΙ!

Ε ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.
(Άσε που έχουμε πολύ περισσότερους λόγους σήμερα, αφού το έργο το είδαμε).

Διότι άμα τα ψηφίσουμε τελικά εμείς αυτά, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, οι βολεμένοι του δικομματισμού, οι τσάτσοι τους και οι συγγενείς τους;
Και όσο και αν προσπαθεί ο Β. Βενιζέλος και όσο και αν ήταν πράξη ενδιαφέρουσα και πολιτικά αξιοσημείωτη η "ΣΥΓΝΩΜΗ" του, έρχονται κάποιοι - όπως η κα Διαμαντοπούλου - με τις δηλώσεις τους να μας επαναφέρουν όλους στην ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΟ "ΟΛΟΝ" ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΟΜΟΦΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ αλλά Η ΣΥΓΝΩΜΗ σε αυτό που αποκαλείται "διαπλοκή", "πολυεθνικό κεφάλαιο", καρτέλ, "νταβατζήδες". 
ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΠΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ να απολογούνται, επειδή καθυστέρησαν να κλείσουν τις ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - "τα περίπτερα".
Τα περίπτερα -  όπως λέει υποτιμητικά, κυνικά και σαρκαστικά η "άριστη", κατά δήλωσή της υπουργός, που όμως δεν κατάφερε  ούτε τα βιβλία να τυπώσει έγκαιρα  - που δυστυχώς λειτουργούν ακόμα και πρέπει να κλείσουν,  ώστε να υπηρετηθεί πιο αποτελεσματικά η κερδοφορία των πραγματικών αφεντικών τους: ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΡΤΕΛ τα οποία θέλουν να τελειώνουν με τον ανταγωνισμό, ακόμα και του περιπτερά.
ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ (όλου του μνημονιακού μπλοκ δυνάμεων - μην γελιέστε - δεν τα λέει τυχαία η κα Διαμαντοπούλου αυτά, ούτε βέβαια της ξεφεύγουν).
Άρα λοιπόν εξάγεται το λογικόν συμπέρασμα ότι τα άλλα, περί ενίσχυσης των ΜΜΕ, ρευστότητας στην αγορά, ρυθμίσεις αλλά τελικά  ΚΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από τις ιστορικές δυνάμεις της παράταξης ΕΙΝΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ.
(ΟΠΕΡ ΕΔΗ ΔΕΙΞΑΙ!)
Και να πεις ότι είχαν σχεδιάσει πολιτικές ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ και ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ για τους μικρομεσαίους;;;; Θα μιλάγαμε για μεταρρυθμίσεις που αξίζει κανείς να μελετήσει και να αναλύσει ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
Στα φρύδια τους όμως!
Όσοι ζήσουν!
ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΙΝΔΙΑΝΟΙ" ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ ή ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ κας ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ, την ώρα που πρότεινε "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΩΝ" - με την συμμετοχή της βέβαια.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΥ:
Διαμαντοπούλου: να ξεμπερδεύουμε με τις μικρές επιχειρήσεις!

Γενικευμένη επίθεση εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και εμποροβιοτεχνών, προϊδεάζει με συνέντευξή της η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προαναγγέλλει τον «θάνατο του εμποράκου» και ανοίγει δρόμους για την εξωφρενική κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων!

Ο αποδεκατισμός των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, θα γίνει μέσα από την «αξιοποίηση κινήτρων» που θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις για να γίνουν οι σχετικές απορροφήσεις και συγχωνεύσεις.

Αυτό σημαίνει ότι θα συντελεσθεί μια άνευ προηγουμένου απαξίωση και καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων ώστε με τον εκτοπισμό τους από την αγορά να εμφανίσουν ανάπτυξη και κερδοφορία οι μονοπωλιακοί κολοσσοί. Η ισχυροποίηση της θέσης των καρτέλ θα έχει τραγικές συνέπειες στο σύνολο της κοινωνίας, τόσο βραχυπρόθεσμα (άνευ προηγουμένου εκτόξευση της ανεργίας) όσο και μεσοπρόθεσμα (μονοπωλιακές τιμές και ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος).

Σε αποστροφή της συνέντευξης της, η Διαμαντοπούλου δήλωσε ανερυθρίαστα: «Η λογική του αφεντικού στο περίπτερο τελείωσε»!
Με την κυνική δήλωσή της, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία όσον αφορά στις προθέσεις της κυβέρνησης παρά τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί συστηματικά το αστικόκατεστημένο (ελληνικό και ευρωπαϊκό) για την δήθεν υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αποδεικνύει περίτρανα ότι όλες οι υποσχέσεις και τα κλισέ περί μικρομεσαίων και πυλώνων της ελληνικής οικονομίας δεν είναι τίποτα παραπάνω, παρά προεκλογικά πυροτεχνήματα για την υφαρπαγή ψήφων.

Εκτός από το ζήτημα της «μικροεπιχειρηματικότητας», η Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές τις 6ης Μάη εκφράζοντας την αντίρρησή της για την ημερομηνία των εκλογών και θέτοντας εκ νέου το τρομοκρατικό δίλημμα: νέα κυβέρνηση για την εφαρμογή των ληστρικών μέτρων που ακολουθούν τη νέα δανειακή σύμβαση ή καταστροφή μέσα από «την επικράτηση αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου