Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Eurostat: Oι Ευρωπαίοι μπορούν να δουλεύουν μέχρι τα 74

Eurostat: Oι Ευρωπαίοι μπορούν να δουλεύουν μέχρι τα 74

Οι υπολογισμοί αυτοί συσχετίζονται με την γενική υπόθεση για προσδόκιμο όριο ζωής τα 86 για τις γυναίκες και τα 82,4 για τους άνδρες.
Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και πέραν του καθορισμένου έτους συνταξιοδοτήσεώς τους, προκύπτει από έρευνα της ΕΕ που δημοσιεύεται σήμερα, και η οποία καταδεικνύει πως οι άνδρες και οι γυναίκες στην Ευρώπη κατά μέσο όρο έχουν προσδόκιμο όριο να ζήσουν εν πλήρη υγεία έως και τα 74 έτη τους.
Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat δημοσίευσε σήμερα την έρευνα που αφορά τα επιπλέον «έτη υγιούς βίου» για όσους διανύουν το 65ο έτος της ζωής τους, τα οποία καθορίζονται ως «ο αριθμός των ετών που ένας άνθρωπος σε μία συγκεκριμένη ηλικία αναμένεται να ζήσει χωρίς κάποια σοβαρά, ή μέτρια, προβλήματα υγείας, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ενδιαφερόμενος δύναται να διατηρήσει τις συνήθεις του δραστηριότητες».
Τα στοιχεία ανέρχονται στα 8,8 έτη για τις γυναίκες και τα 8,7 έτη για τους άνδρες.
Το προσδόκιμο υγιούς ζωής μετά τα 65 είναι υψηλότερο στη Σουηδία (15,5 έτη), τη Δανία (12,8 έτη) και το Λουξεμβούργο (12,4 έτη) και χαμηλότερο στη Σλοβακία (2,8 έτη για τις γυναίκες και 3,3 για τους άνδρες), τη Ρουμανία (5 έτη) και την Εσθονία (5,5 έτη), προκύπτει από την μελέτη της Eurostat.
Newsit
Τι μετράνε αυτοί οι άρρωστοι τεχνοκρατικοί εγκέφαλοι της Eurostat, στους οποίους υπάγεται πλέον απευθείας, ως παράρτημα (με απόφαση της συγκυβέρνησης), η "ελληνική" Στατιστική Υπηρεσία;
Δεν έχει όριο η "εργασιομανής" διαστροφή τους. Εφ' όρου ζωής εργασία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *