Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Παράταση της θητείας των δημάρχωνΗ Κυβέρνηση φοβάται το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρουν οι εκλογές και μάλιστα εν μέσω κρίσης γιια αυτό και εξετάζει το ενδεχόμενο να παραταθεί για έναν χρόνο η θητεία των δημάρχων που εξελέγησαν στις εκλογές του 2010.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ενδεχόμενο οι μεγάλες πόλεις να πέσουν στα χέρια της ακροδεξιάς. Ο αδύναμος κρίκος θεωρείται η Αθήνα, όπου σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση θεωρείται πιθανή μια νίκη της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα, μιας και ο Γιώργος Καμίνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της πρωτεύουσας και η κρίση ενισχύει τον δημαγωγικό και λαικιστικό ακτιβισμό της ακροδεξιάς.
Έντονη είνα η ανησυχία και για άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που βιώνουν την κρίση με τρόπο τραυματικό σπρώχνοντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα στο περιθώριο. Για την Αθήνα υπάρχει η εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα ενδέχεται να μπεί στον πειρασμό να τιμωρήσει τα παραδοσιακά κόμματα και στον δευτερο γύρο να μπούν οι υποψηφίοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μια εξέλιξη που θα ευνοούσε πιθανότατα την ακροδεξιά.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με μια μεγάλη συμβολική και πολιτική ήττα για τον αστικό πολιτικό κόσμο και άρα, για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά τον τρόπο που θα παρατείνει την διάρκεια της θητείας των απερχόμενων δημοτικών αρχών που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές, για ένα χρόνο, ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με καλύτερες προυποθέσεις για την οικονομία ελπίζοντας ότι το 2015 θα έχει έρθει η ανάπτυξη.

http://www.spirospero.gr/, 29/9/2012

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα!
Ωραία...το λύσαμε κι αυτό! Το πρόβλημά μας, δηλαδή, είναι η ακροδεξιά ή όπως αλλιώς ονομάζεται. Συμπέρασμα : ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τις άλλες..."δημοκρατικές δυνάμεις"...
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα διάσπαρτα "αριστεροδεξιοσοσιαλίζοντα" συγκροτήματα περιοδευόντων θιάσων και κομπάρσων. Και κατά τα άλλα..."συνιστώσες" έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ!
Αλήθεια ρε παιδιά, πείτε μου γιατί θα τρελαθώ...ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ;

Δ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *