Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η επιμήκυνση των δανείων … ΘΗΛΕΙΑ στο μέλλον των Βριλησσίων





Η επιμήκυνση των δανείων … ΘΗΛΕΙΑ στο μέλλον της Πόλης μας!!!


Η Υποκρισία και η Ψηφοθηρική Μικροπολιτική οδηγούν τη δημοτική αρχή του κου Ιωαννίδη

Αγαπητοί Συνδημότες

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας και αυτό αποδείχθηκε για μία άλλη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/12/2012, όπου η δημοτική αρχή του κου Ιωαννίδη ψήφισε τηνεπιμήκυνση των δανείων του Δήμου, μέχρι το 2030, επιβαρύνοντας όλους τους δημότες με 1.650.000 € περίπου, για τα επόμενα χρόνια, θεωρώντας ότι κάνει καλό στην πόλη μας.

Η δημοτική αρχή, με την πλειοψηφία που διαθέτει, παρά τις εναλλακτικές προτάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προχώρησε μόνη της, στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, από την οποία προκύπτουν όμως ερωτήματα, που ζητούν πειστικές απαντήσεις. Ερωτήματα όπως:

• Πώς είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή που διοικεί το Δήμο τα 10 τελευταία χρόνια και έχει πάρει τα συγκεκριμένα δάνεια να μην έχει οικονομικό σχεδιασμό και πολιτική τόσο για την αποπληρωμή τους όσο και για το οικονομικό μέλλον του δήμου;

• Είναι οικονομικά ισχυρός ο Δήμος (όπως μας λέει συνεχώς ο κος Ιωαννίδης) ή όχι;

• Αν είναι, γιατί χρειάζεται η επιμήκυνση με επιβάρυνση 1.650.000 € περίπου;

• Το χρηματικό όφελος (ταμειακό πλεόνασμα που θα προκύψει από την επιμήκυνση τα πρώτα χρόνια) του Δήμου, θα διατεθεί αποκλειστικά σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και αν ναι σε ποιές;

• Η επιμήκυνση αποτελεί την πλέον εύκολη λύση. Το δύσκολό είναι έστω και μετά από 10 χρόνια, θα υπάρξει πρόταση οικονομικής εξυγίανσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής;

Αγαπητοί Συνδημότες

Ο υποκριτής κος Δήμαρχος πριν μερικά χρόνια έγραφε και υποστήριζε ότι η πρώην Δημοτική Επιχείρηση ήταν σε τροχιά ανάπτυξης και επί 10 χρόνια μας λέει ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι πολύ καλή, είναι «πράσινος» Δήμος.Αποκαλύπτεται αναμφισβήτητα ότι ο Δήμος ζούσε τόσα χρόνια με δανεικά, που καλούνται τώρα να πληρώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.


(Ο σχολιασμός του αντίστοιχου θέματος από τον εξαίρετο γελοιογράφο Κώστα Μητρόπουλο)


Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 15/12/2012 Τα Άγρια... του Κώστα Μητρόπουλου

Το ίδιο ισχυρίζεται και σήμερα, ότι δηλαδή η επιμήκυνση γίνεται προς όφελος των δημοτών, προς όφελός μας, χωρίς όμως να μας λέει την αλήθεια, που είναι ότι:

• Ο Δήμος δεν έχει χρήματα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

• Το πλεόνασμα που θα προκύψει από την επιμήκυνση, θα χρησιμοποιηθεί (εν όψει προεκλογικής περιόδου) σε διάφορες δράσεις που θα λειτουργήσουν ως «χάντρες» για τους «ιθαγενείς» ψηφοφόρους.

Αγαπητοί Συνδημότες

Όλη η αντιπολίτευση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με ειδικές ανακοινώσεις καταδίκασαν την απόφαση της δημοτικής αρχής και ανέδειξαν την υποκρισία της δημοτικής αρχής.

Δε φτάνει όμως μόνο αυτό...

Καλούμε και εσάς να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας και τη δράση σας, ώστε να σταματήσουν αυτές οι πολιτικές του κου Δημάρχου, που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και κυρίως υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης μας.

Ο στίχος του μεγάλου μας ποιητή Κ. Βάρναλη:
“Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς”
ας σηματοδοτήσει τον αγώνα όλων μας!!!


Για την Κίνηση Δημοτών «Βριλήσσια - Δήμος Δημιουργίας »

Ξένος Μανιατογιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου