Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση - Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 25-2-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 25/02/2013 

Αναστέλλονται οι προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες σε Δήμους , περιφέρειες και ΝΠΔΔ μέχρι το τέλος του 2016. 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αναστολή αφορά όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ , χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες διορισμών. 
Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι Νησιωτικοί Δήμοι (ένα Νησί ως δήμος ) και οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα. 

Η προσωπική μας γνώμη , ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» , είναι ότι, το πάγωμα των προσλήψεων σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των υπαλλήλων , θα αποτελέσουν τα μέσα για τον περιορισμό του δημοσίου κατά 150.000 εργαζόμενους έως το 2015. 
Εάν διαβάσει κανείς στην σελίδα 22 της ανεπίσημης μετάφρασης από το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικής πολιτικής θα δει ότι …εάν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους για μειώσεις προσωπικού, παρά τους ελέγχους των προσλήψεων , θ’ αυξήσουμε τις στοχευμένες απολύσεις… 

Ως συντακτική ομάδα της “πρΟΤΑσης” δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι ο πραγματικό σκοπός όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός μικρού δημόσιου τομέα με τις βασικές δομές του να έχουν εκχωρηθεί στους ιδιώτες. 
Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι και η αντίδρασή μας 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου