Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ...

Και όμως αναγνώστη μου αντίθετα με ότι θα πίστευες, προσωπικά δεν είμαι καθόλου αντίθετος με τον προβληματισμό Βρούτση περί του τρόπου κηρύξεως απεργιών.

Οφείλω να ομολογήσω δε ότι η αφετηρία της σκέψεώς του υπουργού,  βρίσκεται πολύ κοντά εις την δικήν μας κινηματική αντίληψη δια την πολιτική, υπό της οπτικής που εν συνεχεία θα σου αναπτύξω.

Βεβαίως!
Δεν είναι καθόλου ορθό, δίκαιο και δημοκρατικό να αποφασίζουν μόνοι τους κάποιοι εκλεγμένοι  εκπρόσωποι των εργαζόμενων για την κήρυξη απεργίας και να επιβάλλουν την απόφασή τους στους άλλους εργαζόμενους που τους ψήφισαν, υποχρεώνοντας μάλιστα όσους διαφωνούν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Άντε ρε με τους συνδικαλισταράδες!

Επειδή τους ψηφίζουν οι εργαζόμενοι κάθε δύο - τρία χρόνια δηλαδή,  νομίζουν ότι και καλά μπορούν να προκηρύσσουν μόνοι τους απεργία και να μιλούν εξ ονόματος τους.

Ααααα! Όλα κι όλα! Ο Βρούτσης έχει δίκιο!

Οι αποφάσεις για τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία όλου του σώματος των εργαζομένων!

Το σωστό, σωστό!

Και μου φαίνεται ότι αυτό που εισηγείται ο Βρούτσης, είναι αφετηρία μιας μεγάλης τομής εις το πολιτικόν μας πολιτισμό!

Διότι δεν μπορεί να θεωρήσω εγώ, ότι ο Υπουργός Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,όχι κανένας τυχάρπαστος αλλά ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,  έθεσε το θέμα με επιλεκτική διάθεση και θέλοντας να περιορίσει μονομερώς τα εργατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα!

ΟΧΙ! ΥΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ!

Εκτιμώ ότι μια τέτοια αμεσοδημοκρατική αντίληψη για την λειτουργία των θεσμών με την οποία εισηγείται ο Υπουργός Εργασίας (sic)  να αντιμετωπιστεί το θέμα των συνδικάτων και υπέρ της οποίας πρότασης μάλιστα, επιχειρηματολογούν και σοβαροί πολιτικοί αναλυταί εις την τηλεόρασιν  ίνα αλλάξουν τα στερεότυπα ετών στο απαρχαιωμένο συνδικαλιστικό μας σύστημα που λειτουργεί υπό το ξεπερασμένο παλαιοκομματικό μοντέλο της αντιπροσώπευσης, δεν θα μείνει κύριοι μόνο εις τον συνδικαλισμόν.

Διότι ή την έχουν οι κυβερνώντες μας την αντίληψη περί λήψεων αποφάσεων με καθολικές διαδικασίες, αμεσοδημοκρατικές και με αυξημένη πλειοψηφία άνω του 50 % των εγγεγραμμένων ή δεν την έχουν.

Έτσι δεν είναι;

Άρα τείνω να  συμπεράνω βασίμως ότι το ίδιο θα εισηγηθεί και η κυβέρνησίς μας και δια την λειτουργίαν και άλλων θεσμών κοινωνικής οργανώσεως όπως και δια την λήψιν κρισίμων αποφάσεων δια τας τύχας του έθνους και του λαού.

Επί παραδείγματι πρέπει πλέον να αναμένομεν κατ' αντιστοιχία ότι:

Τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, οι νέοι φόροι, οι περικοπές μισθών κλπ από εδώ και πέρα θα τίθενται σε έγκριση από το 50 +1 των πολιτών με δημοψηφίσματα.
Η εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων όπως πχ του ΟΠΑΠ θα υλοποιείται επίσης με αντίστοιχη διαδικασία έγκρισης από το 50% των ιδιοκτητών του, δηλαδή όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ε, βέβαια! Ποιος θα τα αποφασίζει; Μόνοι τους οι βουλευτές;

Αυτό δεν είναι το λογικό αφού πλέον η "δια αντιπροσώπων" λήψη κρίσιμων αποφάσεων θεωρείται αναχρονιστική υπό της ιδίας  της κυβέρνησεώς μας!

Σκεφτείτε επίσης  ότι υπό αυτό το πρίσμα της αντιμετώπισης των θεμάτων, η κυβέρνηση θα σχηματίζεται μόνο με λαϊκή νομιμοποίηση άνω του 50% του εκλογικού σώματος.
Είναι δυνατόν να μας κυβερνάνε 3 κόμματα μαζί, να είναι απέναντι το 52% του εκλογικού σώματος  και παρόλα αυτά να έχουν 179 βουλευτές στην βουλή και να μην ρωτάνε κανέναν  για το τι ψηφίζουν, καλυπτόμενοι πίσω από  την παλαιοκομματικήν αντίληψη "ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ";

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

(Και σκέψου μάλιστα να τους έχεις ψηφίσει επειδή σου είπανε "Λεφτά Υπάρχουν" και να σε χώνουν μετά στο ΔΝΤ ή να σου λένε "ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" και μετά να σου βγαίνει η κυβέρνηση ΣαμαροΚουβελοΒενιζέλου.)

 Αυτά τα φαινόμενα αναγνώστη μου θα εξαληφθούν με την πρωτοβουλία Βρούτση δια αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κατ' αρχήν στα συνδικάτα και στην συνέχεια σε όλη της λειτουργία - θέλω να πιστεύω - του πολιτικού μας συστήματος.

Και επ' αυτού συνεχίζω:
Ο περιφερειάρχης έτσι δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει σε ολόκληρη περιφέρεια, αν δεν εκλεγεί τουλάχιστον με το 50% του εκλογικού σώματος (των εγγεγραμμένων) και όχι το 20% του 50% που τους ψήφισε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. (Οι άλλοι μισοί Έλληνες είχαν πάει για βρούβες, αν θυμάστε).
 Το ίδιο και ο δήμαρχος!
Θα πρέπει να εγκρίνονται οι κρίσιμες αποφάσεις του από το 50% των δημοτών!
Με κάλπη στην πλατεία για να εφαρμόσει περιοριστικές πολιτικές αδειάζοντας από παιδιά τα κτίρια των παιδικών σταθμών επειδή δεν έχει λεφτά να τα λειτουργήσει την ίδια ώρα που κτίζει νέα κτίρια παιδικών σταθμών για να βάλει μέσα τα παιδιά που έβγαλε από τα προηγούμενα.

Ααααα!  Όλα και όλα! Εγώ συμφωνώ με αυτή την λογική!

Φαντάζομαι ότι έτσι το βάζει το θέμα και ο Βρούτσης.

Δεν περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να εννοεί ότι ΜΟΝΟ  στα σωματεία θα πρέπει να περιοριστεί η ξεπερασμένη αντιπροσωπευτικότητα.

Έχουμε ισονομία, ισοπολιτεία, δημοκρατία (και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε τέλος πάντων)  άρα οι θεσμοί λειτουργούν κάτω από την ίδια αντίληψη παντού.

Οπότε αναγνώστη μου εγώ είμαι με τον Βρούτση!
 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου