Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

"ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να επανέλθουν στη Βουλή"

Αναστολή λειτουργίας της Ν.Δ. και του Πασοκ, λόγω των...ειδικών χρηματοδοτήσεων που λάμβαναν από τη γερμανική εταιρεία Siemens και τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό τους, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ζητά - μέσω έγγραφης καταγγελίας του - εδώ και ένα εξάμηνο από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αϋφαντής.  Φυσικά η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι.


Ρωτήστε τον εισαγγελέα σε ποιο ακριβώς συρ­τάρι την έβαλε, στο δεξί ή στο αριστερό», ήταν η πρώτη οργισμένη αντίδραση του κ. Γιώργου Αϋφαντή -σε σχέση με την εξέλιξη της καταγγελίας του-στην επικοινωνία που είχε μαζί του Το ΧΩΝΙ. Οι ισχυρισμοί του πολίτη, που ζητά παραδειγματική τιμωρία για τα... μαύρα ταμεία των δύο (πρώην) μεγά­λων κομμάτων της Ελλάδας, είναι α­κλόνητοι. «Η δική μου κίνηση βασίζεται στην απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε τον Χριστοφοράκο σε φυλάκιση ενός έτους, με την κατηγορία της δωροδοκίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της "Siemens", μας ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «με βάση τους ελληνικούς νόμους, κόμμα ή πο­λιτικός που δωροδοκείται, δεν επιτρέ­πεται να επανέλθει στη Βουλή»! Ανα­φερόταν φυσικά στα άρθρα 159 και 134 του Ποινικού Κώδικα, όπου γίνε­ται λόγος για τη δωροδοκία αξιωμα­τούχων και την εσχάτη προδοσία αντί­στοιχα. 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 
Μια τέτοια απόφαση, αν φυσικά δεν έμπαινε στο συρτάρι, δεν θα ήταν πρωτοφανής στα ευρωπαϊκά χρονικά. Σύμφωνα με τον κ. Αϋφαντή «παρό­μοια εξέλιξη υπήρξε πριν από περίπου είκοσι χρόνια στην Ιταλία. Ξένα δικα­στήρια της Ευρώπης δίκασαν Ιταλούς πολίτες για λήψη δωροδοκίας. Και μπορεί τα ιταλικά δικαστήρια να ανέ­τρεψαν εκείνη την απόφαση, λέγοντας ότι δεν την αναγνωρίζουν, όμως κά­ποιοι πολίτες πήγαν στο διεθνές δικα­στήριο και δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, οποιοδήποτε δικαστήριο επίσημου κράτους πάρει μια συγκεκρι­μένη απόφαση, αυτή θα είναι αποδεκτή απ' όλα. Έτσι οι Ιταλοί "έβγαλαν" από τη Βουλή τα δυο κόμματα τα οποία εί­χαν βρεθεί μπλεγμένα σε ιστορίες δω­ροδοκίας. Για αυτό οι δικοί μας δεν ενεργοποιούν την απόφαση των Γερμα­νών δικαστών... Αν την ενεργοποιήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να φύγουν από την ελληνική βουλή και να ανα­σταλεί η λειτουργία τους»!

Ο αντιστράτηγος ε.α. επιμένει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει παράβαση συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος και σωρεία παραβάσεων ποινικών κανόνων δικαίου... Μάλιστα, όπως ο ίδιος λέει, «αν ήθελαν τα κόμματα της Βουλής να λύσουν το θέμα στις προηγούμενες εκλογές, τότε θα το είχαν κάνει. Είχα ενημερώσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κανείς δεν με έλαβε υπόψη του. Όλο λόγια είναι». Όταν τον ρωτήσαμε για το αν η υπόθεση μπή­κε στο συρτάρι μετά από παρέμβαση συγκεκριμένων προσώπων ήταν κάθε­τος. «Ε, βέβαια... Αστειεύεστε τώρα; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με δεδομέ­νο ότι έχουμε προδεδικασμένο στην Ι­ταλία, θα υπήρχε σοβαρή εξέλιξη... Η απόφαση δεν θα ήταν αθώος ο κατηγο­ρούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά! 

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ! 
Για το από δω και πέρα δηλώνει έτοιμος. Καλεί τους πολίτες σε επα­γρύπνηση και ανάληψη δράσης απέ­ναντι στις ανομίες των πολιτικών... «Έχω καταθέσει και δεύτερο υπόμνη­μα, όπου αναφέρω ονομαστικά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και όλους τους βουλευτές, που ψήφι­σαν την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος. Ενός άρθρου αντισυ­νταγματικού, που κακώς εφαρμόζεται και έχει να κάνει με την "ευθύνη υ­πουργών"», μας τόνισε ο συνομιλητής μας και συμπλήρωσε «η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να αναθεωρεί βασικά άρθρα του Συντάγματος. Κι αφού όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νό­μο, πως οι υπουργοί είναι πιο... ίσον, Αυτό που έκαναν είναι αντισυνταγμα­τικό και έτσι παρέγραφαν το σκάνδα­λο του Χρηματιστηρίου και όλες τις άλλες κλοπές». Μάλιστα, επέμεινε ότι υπήρξε «δόλος με αυτή τη μεταβολή του συγκεκριμένου άρθρου. Το έκαναν από πονηριά για να εξαπατήσουν τον κόσμο. Για να παραγραφούν τα αδικήματα και να μην την πληρώσουν». 

Όσον αφορά την τωρινή κυβέρνη­ση και τις επιλογές της, ο κ. Αϋφαντής τα είπε όλα με μία φράση στο κλείσιμο της επικοινωνίας μας. «Όλοι κάνουν τα πάντα για να δώσουν σ' αυτή την κυβέρνηση μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Είδατε τι έκαναν με το κόμμα του Καμ­μένου. Κι αυτή η κυβέρνηση κάνει ε­θνικά εγκλήματα»...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το Χωνί", 3/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου