Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών εισπρακτικής εταιρίας




Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τριών στελεχών Εισπρακτικής Εταιρίας μετά από μηνυτήρια αναφορά οφειλέτιδας που εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν μία υπάλληλος εισπρακτικής εταιρίας που κατηγορείται για δυσφήμιση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος και η προϊσταμένη της ως άνω εισπρακτικής εταιρίας που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της οφειλέτιδας, η υπάλληλος της ως άνω εταιρίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με επίμονες και διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις στον χώρο εργασίας της οφειλέτιδας, κατά παράβαση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τον τρόπο ενημέρωσης οφειλετών από εισπρακτικές εταιρίες, συνέχισε με πιεστικό τόνο να την καλεί να εξοφλήσει τις οφειλές της, παρά το γεγονός ότι η οφειλέτιδα της επεσήμανε ότι την ενοχλεί στον χώρο εργασίας της και εκείνη την ώρα εξυπηρετούσε το κοινό.

Επιπλέον, με βάση την ως άνω μηνυτήρια αναφορά, η υπάλληλος της Εταρίας Ενημέρωσης Οφειλετών διατηρώντας εξαιρετικά έντονο ύφος, αποκαλώντας την “ανώριμη” μιλούσε με τρόπο μειωτικό και προσβλητικό στην οφειλέτιδα, απειλώντας μάλιστα ότι θα “την κάνει ρεζίλι στους συναδέλφους της”.

Πρόκειται για μία πράξη που φέρεται να έλαβε χώρα περί τα τέλη του έτους 2009 και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους τρεις ως άνω κατηγορούμενους.
vaonakis.gr

http://kataggeilte.blogspot.com/2013/02/blogspost_8165.html#ixzz2KfBQCirX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου