Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ" - για να δουμε την αλήθεια λοιπόν

Λοιπόν:

Την δεκαετία του 90 δήμαρχος ήταν ο Κώστας Παττακός, επικεφαλής διαπαραταξιακής συνεργασίας του (τότε) ΠΑΣΟΚ με τον - τότε - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να μάθουν τα παλιά οι νεώτεροι, να ξαναθυμηθούν την ιστορία οι πολλοί και να φανούν τα συνειδητά ψέματα κάποιων.

Τα πρώτα δύο χρόνια μάλιστα συμμετείχε και το ΚΚΕ στην διοίκηση του δήμου, μετά αποχώρησε.

Από το 1998 και ύστερα τα πράγματα στον δήμο είχαν στραβώσει πολύ - μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που κρίθηκε με 1 ψήφο στα εκλογοδικεία, μεταξύ Κ. Παττακού και Ν. Καυκάλα.

Το 2000 εμείς διαχωρίσαμε την θέση μας από την παράταξή μας, προβάλλοντας ακριβώς ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ με την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που ξεκίναγαν τα μεγάλα Ολυμπιακά έργα για το 2004.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΤΕ, όπως αυτοί που μας υβρίζουν.

Φτιάξαμε ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ που κατατέθηκε στην πόλη - σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ - και το προβάλαμε όπου μας δινόταν βήμα - στο Δ.Σ., σε συνεντεύξεις, άρθρα, συζητήσεις, παντού.

Φτιάξαμε μια δημοτική παράταξη που την είπαμε ΤΟΡΑ (Τοπικη Ριζοσπαστική Ανανέωση) και εξηγήσαμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ (ΤΟΤΕ δηλαδή) από την ηγεσία του  ΥΠΕΧΩΔΕ, κρίσιμες παρεμβάσεις για το Χαλάνδρι, παράλληλα με την υλοποίηση των μεγάλων έργων του λεκανοπεδίου που ήταν ενταγμένα στον φάκελο των Ο.Α. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΤΕ ΠΗΡΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, όλοι πλην ημών).

Ήδη είχε επιτευχθεί μια μεγάλη ΝΙΚΗ σε συνεργασία με τον δήμο Βριλησσίων - και για να είμαστε ακριβείς, απλά ο Δήμος μας και κάποιοι Χαλανδραίοι απλά συμπαρασταθήκαμε στον Σταμάτη Λώλα, τότε δήμαρχο Βριλησσίων που τράβηξε το κάρο - και είχε αρχίσει η υλοποίηση της ΕΛΕΣΣ σε σκεπαστό όρυγμα.

Ο δρόμος να πετύχουμε είχε ανοίξει - αν θέλαμε -  να φτιάξουμε ένα ΑΛΛΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ από αυτό που βιώνουμε.

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ;
ΑΥΤΑ !



















Όπου για την επίμαχη ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ" ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΓΑΜΕ :

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΡΥΓΜΑ!

Το λέει και το χαρτί.
(Αυτοί που έγραψαν τα ωραία στο ΚΟΥΙΖ,  ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ, δεν έκαναν λάθος, απλά μια λέξη άλλαξαν για να ενισχύσουν τον λίβελο )

Βέβαια εμείς δεν λέγαμε ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
"Ήμασταν υπέρ των μεγάλων έργων" όπως λέει το φοβερό ΚΟΥΙΖ. 

ΝΑΙ! Εμείς λέγαμε ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Ενώ κάποιοι λέγανε τότε ότι το ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ και να αντικατασταθεί συνολικά από δίκτυο ΤΡΑΜ! (Τον αραμπά που έχουν βάλει στα νότια και κάνει βόλτες σχεδόν άδειος).

ΝΑΙ! ΝΑΙ!
ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΤΡΟ έλεγαν!

Τι νομίζουν; Ότι πάθαμε Αλτσχάιμερ;
Ε, όχι ακόμα.

Και πηγαίναν και στην Αγία Παρασκευή ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ για να μην γίνει ούτε εκεί το ΜΕΤΡΟ.

Και κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι το ΜΕΤΡΟ πρέπει να γίνει αλλά να ακολουθήσει υπόγεια την χάραξη της ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ και να μην μπει καθόλου στο Χαλάνδρι.

"ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ" έλεγαν.

Και μετά όλοι μαζί, έβριζαν εμάς.

Προσπαθούν τώρα να σας παραπλανήσουν βέβαια και έχουν ανακαλύψει το επιχείρημα ότι διαφώνησαν - και καλά - επειδή το ΜΕΤΡΟ δεν θα πέρναγε από την πλατεία Χαλανδρίου. 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ! ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Και δεν το έλεγαν γιατί γνώριζαν ότι θα ήταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ προσπάθεια  εξαπάτησής σας, όπως κάνουν κάποιοι σήμερα, αφού η ΓΡΑΜΜΗ 3 - η οποία τότε κατασκευαζόταν - ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥZΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

(Μόνο η γραμμή από την Κηφισίας - που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται - και που θα υλοποιηθεί τώρα που η κυβέρνησή μας θα μας φέρει την ανάπτυξη κατευθείαν από την Γερμανία - θα τα πούμε άλλη φορά για το κέντρο ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ, μπορεί να φτάσει στο κέντρο του Χαλανδρίου).

ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΟΤΕ και μας έβριζαν που θέλαμε ΜΕΤΡΟ, ενώ τώρα πάλι μας βρίζουν γιατί δεν έκανε το ΜΕΤΡΟ - που δεν ήθελαν τότε - παντιλίκια (τραγέλαφος - λες και το ΜΕΤΡΟ το φτιάχναμε εμείς).

Και ακόμα δεν έχουν το θάρρος να πουν ένα  "ΣΟΡΥ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ".

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΛΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!

ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! (στους χαρακτηρισμούς τους θα πάμε άλλη ώρα).

Όμως είμασταν - λέει, εμείς οι κακοί - με την Ελευθέρα Πεντέλης (σε ανοικτό όρυγμα τονίζουν ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ).

Ήταν βίτσιο μας να θέλουμε δρόμους;
Αλλά όχι, ξέχασα.
Θα παίρναμε ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ από τα έργα!

Έτσι λέει ο Αλάθητος υβριστής μου.

Και  ήταν κυβερνητική επιλογή του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό την στηρίζαμε και όχι γιατί ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. Έτσι θέλει να λέει, δικαιώμά του να αποφασίζει εκείνος για τις απόψεις μας και τις προθέσεις μας, νομίζει.

Το γεγονός πως ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ από τον φάκελο των Ο.Α. του 2004,  το υλοποίησε τελικά, ενώ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ έργων (η Ελ. Πεντέλης και η διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς) δεν λέει τίποτα άραγε - ΑΚΟΜΑ - στους αλάθητους και συνεπείς κατηγόρους μου;

Ότι αυτά ΤΑ ΠΕΡΙΚΟΨΑΝ για να κάνουν οικονομία και να περισσέψουν κονδύλια για τον Καλατράβα μήπως σε κάποιο νοήμονα κάτι πρέπει να πει;
 Ή εγώ πρέπει να πω ότι αυτοί που έστειλαν αλλού τα κονδύλια το έκαναν για να πάρουν από εκεί προμήθειες; 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ άμα το πω αυτό άραγε;
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ, όπως δεν το έχω πει ποτέ.
ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Το γεγονός ότι ΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ κόντρα σε όλους, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, διεκδικώντας να γίνουν ΤΟΤΕ και αυτές οι δύο παρεμβάσεις (και άλλη μία στην Παπανικολή που ήταν το δικό μας κερασάκι στην τούρτα) ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;

Μα ρε αδέλφια, ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, το Πεύκο Πολίτη είναι εκτός σχεδίου ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ αν δεν καθοριστεί η ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ. Πεντέλης ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ (κάτι που τότε το είχαμε και το αρνηθήκαμε και έτσι "σώσαμε" το Πεύκο Πολίτη .... οι Σωτήρες. ανάθεμά μας όλους.)

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ, απλά μας έβαζαν ταμπέλες, μας έκαναν δίκες προθέσεων, μας λοιδορούσαν,  μας έλεγαν ότι θέλουμε να κάτσουμε στο τραπέζι του ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

(Το γεγονός ότι εμείς μόλις στρώθηκε το τραπέζι φύγαμε είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΜΟΥ).

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!


Ορίστε λοιπον! Scripta manent!

Είμαστε μόνοι μας και όλοι έλεγαν ΤΟΤΕ ότι είναι άσχετο το θέμα της ένταξης του Π. Πολίτη από την Ελ. Πεντέλης. Και η περιοχή θα εντάσσονταν - έλεγαν - με την προηγούμενη μελέτη Σταματιάδη, την ώρα που ο ίδιος ο Δημήτρης Σταματιάδης μας έλεγε ότι η μελέτη του δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει χωρίς να λάβει υπόψη της τα δεδομένα που έφερναν τα έργα των Ο.Α. 

ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!

ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ που λέγαμε προχτές.
Να παραπληροφορείς συνειδητά τους πολίτες και να τους λες αυτό που τους είναι ευχάριστο στα αυτιά ξέροντας ότι τους καταστρέφεις.

Και μπορούμε να σας χαρακτηρίσουμε και εμείς. 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. Απλά ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ την διαφωνία μας.

Και είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για τις απόψεις μας ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ, είτε σας αρέσει, είτε όχι.
 ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ για το Χαλάνδρι.
Συμμαχίες που προτείνουμε  ακόμα και σε υβριστές μου. 
Γιατί δεν φτιάχνουμε ΠΑΡΕΑ ούτε γκρούπ . 
Αναζητούμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ 
"ΣΟΡΥ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΊΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ";

Πάλι στην αναζήτηση "αποδιοπομπαίων τράγων" εξαντλείται η δράση σας;
Πόσο ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ;

ΠΟΣΟ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ;

Και θα τελειώσω αυτό το πρώτο θεματάκι  με την Φραγκοκλησσιάς.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ - σε συνεργασία με τους κκ Πατούλη και Ιωαννίδη, διεκδικούν την διάνοιξη ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!

Εμείς είμαστε καθαροί! Αν το πετύχουν θα είναι επιτυχία ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ!

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ;
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

Συμφωνείτε σήμερα να ανοίξει η Φραγκοκκλησιάς;;;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου