Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι –Βριλήσσια.








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή 26/3/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι –Βριλήσσια.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στους Δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ, επιθεώρησε την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών Γιάννη Στριφτό και την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου Βίκυ Κορμπά.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση των αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Οδού με την κατασκευή εκτεταμένων έργων όχι μόνο στην άμεση περιοχή της Αττικής Οδού, αλλά και στις ευρύτερες περιοχές Βριλησσίων και Χαλανδρίου (περιοχή «Πάτημα») που γειτνιάζουν με το μεγάλο αυτό οδικό έργο της Αττικής.
Τα έργα εκτελούνται στις οδούς: Μπακογιάννη, Πόντου, Γρ. Λαμπράκη, Μελίνας Μερκούρη, Σητείας, Πλαταιών, Ολύμπου και Εθν. Αντιστάσεως. Έχουν συνολικό μήκος 2.539.20 μέτρα και προϋπολογισμό 12,14 εκ. ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης αναφερόμενος στο έργο δήλωσε: «Με την κατασκευή του έργου συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων (κεντρικοί συλλεκτήρες) και ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Βριλησσίων και της περιοχής «Πάτημα» του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και του σταθμού του Μετρό και του Προαστιακού «Δουκίσης Πλακεντίας».
Επιπλέον, εξαλείφεται ο κίνδυνος πλημμυρών στις περιοχές αυτές και κατ’ επέκταση οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους με κάθε μεγάλη βροχόπτωση, γεγονός συχνά επαναλαμβανόμενο μετά την αποψίλωση του Πεντελικού όρους από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου