Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Σήμερα, με πρόσχημα τον οικονομικό εξορθολογισμό και τη μη πρόσληψη καθηγητών, στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής μπαίνουν τα σχολεία, των οποίων επιδιώκεται η συγχώνευσή τους, ουσιαστικά η κατάργησή τους, ανεξαρτήτως αν κάτι τέτοιο παραβιάζει στοιχειώδεις παιδαγωγικούς κανόνες και γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω.

Και το Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Συγκεκριμένα προωθείται η κατάργηση του 2ου Γυμνασίου μέσω της συγχώνευσής του με το 4ο γυμνάσιο και απορρόφηση μέρους των μαθητών και από το 1ο γυμνάσιο.

Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία αν τελικά ευοδωθεί, πέραν του ότι θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες συγχωνεύσεις, δεν θα επηρεάσει αποκλειστικά και μόνο τους μαθητές και τους γονείς των τριών γυμνασίων αλλά θα έχει επίπτωση και στους 1.700 μαθητές και τις οικογένειές τους, που φοιτούν σήμερα στα δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ενδεχόμενη κατάργηση του 2ου Γυμνασίου και η μεταφορά των μαθητών στο 1ο και 4ο γυμνάσιο επηρεάζει τους μαθητές όχι μόνο αυτών των τριών σχολείων αλλά και τους μαθητές των 5 δημοτικών σχολείων (1ου, 2ου, 5ου, 12ου, 13ου και 14ου).



Πριν δυο χρόνια όταν το υπουργείο Παιδείας βρήκε την λύση των «συγχωνεύσεων» για να περικόψει χρήματα από την Παιδεία, βάφτισαν εξορθολογισμό το κλείσιμο 1.000 σχολείων Τώρα το νέο μνημονιακό σχέδιο του υπ. Παιδείας έχει βάλει στόχο να καταργήσει φέτος άλλα 1.500 σχολεία! Παράλληλα με το σχέδιο «Αθηνά» επιχειρούν να αποδιαρθρώσουν και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι στα σχολεία δίνονται πλέον τα μισά χρήματα από την κρατική επιχορήγηση ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται ραγδαία τα έξοδα (πετρέλαιο κλπ), δεν είναι μόνο ότι λείπουν εκπαιδευτικοί, δεν είναι ότι σε σχολικά κτίρια της πόλης μας καταρρέουν ταβάνια και πλημμυρίζουν αίθουσες επειδή μένουν ασυντήρητα, τώρα φτάνουμε και στο σημείο να σχεδιάζονται και νέες καταργήσεις σχολείων.

Η διάλυση της Παιδείας είναι φανερή.

Η μεταφορά της αρμοδιότητας της ευθύνης των σχολικών κτιρίων στους Δήμους, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων, έχει φέρει τα σχολεία στα όρια της εγκατάλειψης.

Η δημοτική αρχή παραμένει δυστυχώς άβουλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. 

Εμφανίζεται απρόθυμη να διεκδικήσει περισσότερους πόρους για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Αναγκάζεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών να πει όχι στην κατάργηση του 2ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου, χωρίς όμως να αντιστέκεται αποφασιστικά για να την αποτρέψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δυναμικά από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει την ανάγκη να μην καταργηθεί το 2ο Γυμνάσιο. Υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των γονιών και των μαθητών και προσπαθεί να αναδείξει το θέμα.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσαν άμεσα επερώτηση στη Βουλή. Βρέθηκαν δίπλα σε κάθε κινητοποίηση των γονιών και μαθητών του σχολείου, όπως πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας. Τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι συμμετέχουν δραστήρια στον αγώνα για την υπεράσπιση της λειτουργίας του σχολείου, ενώ και μέσα από τη δημοτική κίνηση που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιούνται δυναμικά.

Θα συνεχίσουμε και θα νικήσουμε.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ενωμένοι να αντισταθούμε στο κλείσιμο του 2ου Γυμνάσιου. Να αντισταθούμε στα σχέδια διάλυσης της Παιδείας.

Τα όνειρά μας να συγκρουστούν με τα συμφέροντα που υπηρετούν.


ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου