Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ"; ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΟ Σ-Κ

Τα μέλη των Επιτροπών του Δήμου (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) που δεν έχουν αναρτήσει ΑΚΟΜΑ τις δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους για το 2011, στο site του δήμου, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ αλλά εκτός από ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ είναι εντελώς ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, διότι αρνούνται να απολογηθούν στους πολίτες! Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ!

Οι υπόχρεοι του 2012 έχουν ακόμη τρεις μήνες για να αναρτήσουν το ΠΕΡΣΙΝΟ (όχι το προπέρσινο, μην μπερδευόμαστε).

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΚΗ, αν υπήρχε ισονομία και ισοπολιτεία διότι απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.

(Μερικά πράγματα είναι πολύ απλά στην εφαρμογή, δεν χρειάζεται να ψαχνόμαστε για το αν έχει "τελεσιδικήσει το αδίκημα: 31 Ιουνίου δεν έχεις αναρτήσει που λέει ο νόμος; Σου στέλνουν ένα έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που σου λέει ότι έχεις 10 μέρες καιρό  -ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΚΙΟΛΑΣ, και για να μην λες  -  και την ενδέκατη ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
ΕΞΕΠΕΣΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ! Και τα άλλα θα τα βρεις με την εισαγγελία.)
Τι το παιδεύουμε; Γιατί;

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΑΝΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που μπορεί να εμπεριέχονται στις δηλώσεις που είναι αναρτημένες. Αυτά θέλουν ψάξιμο καλό, θα τα ελέγξει η ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (μην γελατεεεε) αλλά και άλλοι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και θα μας πουν τα συμπεράσματά τους. ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΤΕΡΜΗΝΑ.

Αλλά αυτά τα έχουμε πει και δεν αναπαράγουμε συνεχώς τα ίδια.

Εισαγωγικά το θυμίσαμε για την συνέχεια.

Διότι θέλουμε να σας εισάγουμε ένα καινούργιο ερώτημα προς προβληματισμό σήμερα στους άλλους, τους σωστούς αλλά πολιτικά υπόλογους.

Ποιο είναι αυτό;

Λοιπόν άκου αναγνώστη μου και πες εσύ τώρα αν φταίμε μετά εμείς που λέμε "ΟΛΟΙ" και κάποιοι παρεξηγούνται:

Η εκλογή των οργάνων διοίκησης του δήμου (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) έγινε ως γνωστόν από το δημοτικό συμβούλιο.

Η μη ανάρτηση των ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κάποιων ΥΠΟΧΡΕΩΝ ήταν βέβαια γνωστή σε όλους.

Όλοι ήξεραν ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (σκαρπίνια και γόβες σαν του Μπουτάρη).
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ!

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ  ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! 

ΠΑΛΙ!

Δεν βρέθηκε καμιά δημοτική παράταξη να πει 
"ΣΟΡΥ, δεν ψηφίζω όσους  δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους και το θέτω ανοικτά."
ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ!

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Αυτό αφορά κυρίως την αντιπολίτευση, διότι ο νόμος (ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, αλλά πολλοί νόμοι δεν μου αρέσουν, δε νομίζω να έχω το δικαίωμα να εφαρμόζω ό,τι μου γουστάρει) προβλέπει ότι ψηφίζει χωριστά η διοίκηση και χωριστά σύμπασα η αντιπολίτευση  (μιλάμε για μεγαλειώδη έμπνευση, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης φοράς).

Αφορά όμως και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως πρόσωπα που στην δική τους κάλπη ΕΠΙΣΗΣ δεν έθεσαν το θέμα.

Ποιες ήταν οι αιτιολογίες - δικαιολογίες τους;

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 1: Για την πλειοψηφία η "κομματική πειθαρχία". Παλιά ιστορία, γνωστή για τα "καλά" που έχει κάνει στην χώρα. ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ μετατράπηκε σε ΟΜΕΡΤΑ!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ 2: Η ανάγκη εξασφάλισης των ψήφων τους για να εκλεγούν εκείνοι στα όργανα διοίκησης!
"ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΣ! 
Δεν θα βάλω το θέμα ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ. Τι με νιάζει μένα;"

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

"Και τι ήθελες ρε Νταβία να κάνουμε; Αφού τους υπέδειξε η παράταξή τους; Να μην μπούμε στα όργανα;"

Μμμμμ! Πολύ δύσκολο δίλημμα! 

Από αυτά όμως κρινόμαστε όλοι!

ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ!
ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΈΝΟΙ ΝΑ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ".

Με ποιους να συμμαχήσουμε και με ποιους όχι.

Ποιους στόχους προέχει να υπερασπιστούμε και να ιεραρχήσουμε, αφού είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι δεν υπάρχει ταύτιση που να οδηγεί σε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, άρα είναι δεδομένο ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ.
Άλλωστε αυτά οι προτείνοντες την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ έπρεπε να τα είχαν ΚΑΘΑΡΑ στο κεφάλι τους.

Αυτό είναι λοιπόν το πεδίο που μας κρίνει όλους αδέλφιαααα.

ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, που είναι ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΕΣ για να δικαιολογείς ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ γιατί αυτό έλεγε η "διαπαραταξιακή συμφωνία ή γιατί είναι "φίλοι σου" (και εμένα είναι κάποιοι εξ αυτών, αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, είναι ούζο στον Μήτσο το μεσημέρι) ή γιατί αλλιώς δεν εκλαιγόταν κάποιος που σε ενδιέφερε πολύ να εκλεγεί: ΕΣΥ! (ή οι δικοί σου).

Το έκανες λοιπόν το "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΛΙΚΙ"!
Και όχι βάζοντας νερό τις ιδεολογίες και στρατηγικές σου - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ - αλλά ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που καλείσαι να υπηρετήσεις και να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!


ΥΓ:
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ "ΟΛΟΙ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ "ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ".
Διότι είναι προφανές ότι εμείς εδώ δεν θα τσουβαλιάσουμε όλους στις ίδιες ευθύνες και μπορούμε να ΙΕΡΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ποιοι έχουν τις μείζονες ευθύνες και ποιοι σύρονται, συμβιβάζονται, νιώθουν αδύναμοι και ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ με την κριτική και την συνδιαμόρφωση θέσεων. ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, που λένε και οι αριστεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου