Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Απεντάσσονται δημοτικά έργα 32 εκ ευρώ



18 συνολικά έργα κατασκευής βρεφικών και παιδικών σταθμών σε 17 Δήμους της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 32 Εκατομμυρίων Ευρώ, βρίσκονται σε καθυστέρηση, και κινδυνεύουν με απένταξη από το ΠΕΠ Αττικής σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια. Από αυτά τα έργα τέσσερα είναι χωρίς σύμβαση και 14 με σύμβαση, χωρίς όμως να παρουσιάζουν συγκεκριμένες δαπάνες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή τους.
Την ευθύνη αποδίδει ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός στους δήμους Φυλής Σαρωνικό Άχαρων, Μαρκοπούλου, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης Κηφισιάς, Αγίου Δημητρίου, Σαλαμίνας, Μαραθώνα, Βύρωνα, Χαλανδρίου, Φιλαδέλφειας, Χαϊδαρίου, Μοσχάτου, Διονύσου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε σχετικά: 
«Το Νοέμβριο του 2012 είχα και πάλι κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου απένταξης των έργων των νοσοκομείων και δυστυχώς ακόμη και σήμερα παραμένουν έργα που ‘λιμνάζουν’ εδώ και 2,5 χρόνια. 
Κατανοώ, έως ένα βαθμό, τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, αλλά αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα κοινοτικά κονδύλια, ώστε αυτά να μην χαθούν. Η απορρόφηση των 24,1 Εκατομμύρια Ευρώ θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων μας προς όφελος των πολιτών που σήμερα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς. Σήμερα, η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται κάτω από πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια για την εύρυθμη λειτουργία της και τη στήριξη των γονέων. 32 Εκατομμύρια Ευρώ δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν. Κάνω έκκληση τόσο στις Διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και στους Δήμους να επιταχύνουν τις διαδικασίες πριν να είναι πολύ αργά. 
Το 2013 αποτελεί έτος ορόσημο. Είναι η χρονιά που κρινόμαστε όλοι για την αποτελεσματικότητα και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ. Όσα έργα δεν έχουν καταφέρει να έχουν συμβάσεις έως το τέλος του 2013 και όσα έργα καθυστερούν υπερβολικά στην υλοποίησή τους, θα απενταχθούν τώρα. Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αντιμετωπίσουμε την υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση των πόρων σαν μια σκληρή μάχη που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Είναι η τελευταία προειδοποίηση».

http://www.myota.gr/, 29/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου