Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

«Να προσλαμβάνουν προσωπικό μόνο οι Δήμοι που έχουν να το πληρώνουν!»


Να προσλαμβάνουν προσωπικό μόνο οι Δήμοι που έχουν να το πληρώνουν!

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, επισκέφθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης με τον Υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για τα διοικητικά θέματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενόψει των -προβλεπομένων από το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο- εξελίξεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό ότι ο Δήμος χρειάζεται άμεσα επιπλέον προσωπικό,, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί σε θέσεις αιχμής για την καθημερινότητα του πολίτη.
Ξεκαθάρισε ότι, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ένας υγιής οικονομικά δήμος, λόγω της μεγάλης προσπάθειας για περικοπή των αλόγιστων δαπανών και στην εξυγίανση - «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του, επομένως έχει την δυνατότητα να πληρώσει το επιπλέον προσωπικό το οποίο αιτείται.
Πρότεινε μάλιστα η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού από Δήμους που έχουν πλεόνασμα και αδυναμία πληρωμής, σε Δήμους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής του, να γίνεται απευθείας, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των Δήμων και εποπτείας της ΚΕΔΕ, με την τελική έγκριση από τα αρμόδια Υπουργεία.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι, μοναδικό κριτήριο και απαράβατος όρος της όλης διαδικασίας οφείλει να είναι η οικονομική κατάσταση του κάθε Δήμου και η αποδεδειγμένη δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στο αίτημα του Δημάρχου για υποδοχή πλεονάζοντος προσωπικού από άλλους φορείς του Δημοσίου, δεδομένης της δυνατότητας πληρωμής του και της υγιούς οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση στην πρόταση του Δημάρχου, για απευθείας συνεννόηση μεταξύ Δήμων στο θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη, για την οποία αναμένεται σύντομα οριστικοποίηση της ημερομηνίας.

http://www.poli-politiki.gr/, 30/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις