Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να κλείσει το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, και φυσικά ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων του Δήμου.

Αν λάβουμε υπόψη ότι παράλληλα σχεδιάζεται και η κατάργηση του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ και στα Βριλήσσια, σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται μόνο από το κεντρικό υποκ/μα του Χαλανδρίου!!

Πριν λίγους μήνες είχαμε την κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ και την συσσώρευση όλων των άμεσων και επειγόντων ιατρικών υπηρεσιών μόνο στο «Σισμανόγλειο», για την οποία σαν Σύλλογος είχαμε αντιδράσει και κινητοποιηθεί. Τώρα έρχεται η κατάργηση και του ΕΟΠΥΥ στο Κ. Χαλάνδρι;

Θεωρούμε ότι (και) αυτή η απόφαση δεν γίνεται με κριτήρια εξοικονόμησης πόρων ή δήθεν «εξορθολογισμού», αφού τα θεωρούμενα ως οικονομικά-διοικητικά οφέλη είναι ασήμαντα μπροστά στην φοβερή ταλαιπωρία και υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών που θα επιφέρει στους χιλιάδες ασφαλισμένους δημότες του Χαλανδρίου.

Η ενδεχόμενη κατάργηση του είναι προφανές ότι είναι ενταγμένη στις μνημονιακές επιλογές για συρρίκνωση - αποδόμηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει και προώθησης των ιδιωτικών δομών υγείας.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται ως αφορμή, απορρέουν κυρίως από τους καταστροφικούς χειρισμούς των κυβερνήσεων των προηγούμενων δεκαετιών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης (ποιος ξεχνάει τα δομημένα ομόλογα, το πρόσφατο κούρεμα δισεκατομμυρίων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων κλπ). Οι ίδιοι που διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση τόσα χρόνια, είναι αυτοί που έρχονται με το πρόσχημα του εξορθολογισμού να της δώσουν τη χαριστική βολή. Ο υπουργός Υγείας μάλιστα εσχάτως έχει αναλάβει ανενδοίαστα και την διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης!

Αν συνυπολογίσουμε, το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα και την καθιέρωση χρέωσης 1 ευρώ ανά συνταγή, καταλαβαίνουμε σε πόσο τραγικό σημείο οδηγούν την Δημόσια Υγεία και Ασφάλιση και πόσο απελπιστικές για όλους μας θα γίνουν οι συνθήκες, εάν συνεχισθεί αυτή η λογική.

Η ευθύνη για την ενδεχόμενη απόφαση του κλεισίματος του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, αλλά τελικά θα πλήξει όλους εμάς που θα υποστούμε τις αφάνταστες συνέπειες της τεράστιας υπερσυσσώρευσης.

Σαν Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες διαμαρτυρίας, συντονισμού και κοινής δράσης με άλλους τοπικούς φορείς για την διατήρηση και εξασφάλιση της απρόσκοπτης και πλήρους λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΟΠΠΥ στο Κάτω Χαλάνδρι.

Θα αγωνιστούμε για αξιοπρεπή και υπό δημόσιο έλεγχο Ασφάλιση και Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου