Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αντιπαράθεση Καμίνη-Κακλαμάνη για παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρίες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους


dimarxeio athina - kaminis - kaklamanis

Ακόμα μια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο νυν Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρώην Νικήτα Κακλαμάνη…Αφορμή στάθηκε η πρόταση που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καμίνης για παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρίες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από δημάρχους που συμμετείχαν στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους κυρίους Μητσοτάκη, Μιχελάκη και Κατσαρό (εκπρόσωπος του κ. Στουρνάρα), ο κ. Γ. Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα στους δήμους να τιτλοποιούν και να παραχωρούν τις οφειλές τρίτων (πχ καταστηματαρχών) προς αυτούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, κάτι δηλαδή που κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και όχι μόνο δάνεια. Η ενέργεια του κ. Καμίνη είναι απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Ευτυχώς, λόγω της αντίδρασης του Προέδρου της ΚΕΔΕ και των άλλων δημάρχων, η νεοφιλελεύθερη-αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό», σχολίασε πρώτος ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Για να απαντήσει αμέσως ο κ. Καμίνης μέσω facebook:

«Αποτελεί πραγματική πρόκληση ο Δήμαρχος, ο οποίος άφησε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο, ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ, να μας εγκαλεί για την προσήλωσή μας στην προσπάθεια, να σταθεί ο δήμος Αθηναίων όρθιος. Αν, πάντως, ο κ. Κακλαμάνης, επιθυμεί να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο για τα οικονομικά του δήμου της Αθήνας, είμαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος. Εκείνος είναι;», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

http://www.newsta.gr/, 28/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου