Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

"KMT" : "Kyriakos Mitsotakis TIMES"...

Μητσοτάκης στους NYT: Απολύθηκαν 1,3 εκατ. στον ιδιωτικό τομέα και ούτε ένας στο Δημόσιο

«Από τότε που η κρίση ξέσπασε, ο ιδιωτικός τομέας έχει δει να χάνονται 1,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δεν έχει υπάρξει βασικά ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο. Ακριβώς επειδή η μεταρρύθμιση δεν προχώρησε, ο ιδιωτικός τομέας φορολογήθηκε και τιμωρήθηκε σαν εναλλακτική λύση».
Aυτό τονίζει σε συνέντευξη του στους New York Times ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «σιωπηλή πλειοψηφία» η οποία στηρίζει την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

«Είχαμε ένα κράτος που ήταν υπερβολικά μεγάλο, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς πειθαρχική δράση και με πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Μερικοί υπάλληλοι μάλιστα πληρώνονταν ακόμα και εβρισκόμενοι στη φυλακή«, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση είναι δύσκολη και επώδυνη. Δεν κοιμάμαι πάντα άνετα. Αλλά είναι αναγκαίο».

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη φιλοξενούνται σε άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Ρότζερ Κοχέν το οποίο εξετάζει την διαφορά ηθικής στον ευρωπαϊκό βορρά και νότο με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργου Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ.
από http://www.aftodioikisi.gr/, 6-8-2013

Και επειδή αυτό συνέβη ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ (ΑΣΥΔΟΤΗΣ) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, πρέπει, αφού αποφασίσαμε και ΔΙΑΤΑΞΑΜΕ να ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ τα "χρυσαφικά" στον..."κακόμοιρο" ιδιώτη - που κλαίει και σπαράζει γιατί...αναγκάστηκε να απολύσει - να απολύσουμε ΚΑΙ εμείς ώστε η εργασία να γίνει για ΟΛΙΓΟΥΣ, με ΟΛΙΓΑ και...ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Όσο για τις ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ : «Είχαμε ένα κράτος που ήταν υπερβολικά μεγάλο, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς πειθαρχική δράση και με πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Μερικοί υπάλληλοι μάλιστα πληρώνονταν ακόμα και εβρισκόμενοι στη φυλακή«, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση είναι δύσκολη και επώδυνη. Δεν κοιμάμαι πάντα άνετα. Αλλά είναι αναγκαίο», έχω να παρατηρήσω ότι, στο "υπερβολικά μεγάλο και χωρίς αξιοκρατία κράτος" (ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ, ΑΡΑΓΕ;) έχει βάλει ο ίδιος, η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του (στο Κοινοβούλιο, ΟΧΙ στη...δουλειά του...) τα ΘΕΜΕΛΙΑ, ενώ συνέχιζε να χτίζει επί δεκαετίες, συντηρώντας έναν κομματικό στρατό.
Και φτάνουμε στο ΣΗΜΕΡΑ. Στο σήμερα της επιλογής : ΑΝΕΡΓΙΑ ή δουλεία (ο τόνος στο "ει"). Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή λύση, θα τσακιστεί πάνω στο τείχος του..."υπερήφανου" και..."πατριωτικού" ιδιωτικού κεφαλαίου, που η μόνη λέξη που γνωρίζει είναι το ρήμα "ΘΕΛΩ".

Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου