Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ .... ΚΟΡΤ (ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ) ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.


Το τένις είναι ακριβό σπορ.

Και είναι ακριβό, όχι βέβαια γιατί είναι ακριβή η .... ρακέτα ή το μπαλάκι αλλά γιατί έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΓΗ.

Γη που - εντός αστικού πλαισίου - ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

Διότι κάθε γήπεδο χρειάζεται - μαζί με πάγκους και τον απαιτούενο ελεύθερο περιβάλλοντα χώρο - διότι παίζεται και "εκτός γραμμών" όπως ξέρουν όσοι έχουν δει μια φορά στην TV τον Φέντερερ - πάνω από 400 τ.μ. γη.

Όσο περίπου  και ένα γήπεδο μπάσκετ .


Αλλά όμως ένας αγώνας μπάσκετ  μαζί με τα time outs και το ημίχρονο είναι το πολύ 1,5 ώρα και παίζουν 20 παίχτες, ενώ στην ώρα προπόνησης προπονούνται καμιά 40αριά (όσα να 'ναι δηλαδή) πιτσιρίκια.

Για το τένις; 

Ο αγώνας έχει απροσδιόριστο χρόνο διάρκειας - όπως όλοι ξέρουμε - ενώ άμα σκαλώσουν Ναδάλ και Φέντερερ μπορεί να παίζουν και κανένα τριήμερο (με διακοπές), ενώ στην ώρα προπόνησης βολεύονται ανά γήπεδο το πολύ τέσσερις νοματαίοι.

Αυτά τα εισαγωγικά και γνωστά βεβαίως σε όλους, τα λέμε για να καταλάβουμε ότι το να διαθέτει ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ γήπεδο ΤΕΝΙΣ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ - σε σύλλογο είναι ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ παραχώρηση ακόμα και αν δεχτούμε ότι μέσω των συλλόγων δίνεται η δυνατότητα άθλησης σε δημότες του Χαλανδρίου, όπως είναι το επιχείρημα των οπαδών της ιδέας ότι "ο αθλητισμός πρέπει να γίνεται μέσω των σωματείων", άποψη για την οποία έχουμε πει πολλά στο μακρινό παρελθόν αλλά αυτό δεν είναι της ώρας.

Το γήπεδο στην Αποστολοπούλου λοιπόν μέχρι σήμερα ήταν στην αποκλειστική χρήση του ΑΟ Φίλιππος Πολυδρόσου, σύλλογο με πρόεδρο το Νίκο Πανταζή.

Από τον σύλλογο αποχώρησε - για οικονομικές διαφορές, όπως λέει ο ίδιος και με τις οποίες δεν έχουμε δουλειά να ασχοληθούμε, ο επί 18 χρόνια προπονητής κ. Τσάτσης. Αυτά δεν χρειάζεται παρά μια επίσκεψη στην fb σελίδα του συλλόγου για να διασταυρωθούν, έχουν διατυπωθεί δημόσια (Οπότε ας μην αρχίσουν πάλι οι οχτροί να μιλάνε για την κακή Πλατεία που τολμάει να κάνει και ρεπορτάζ).

Παίρνοντας (προφανώς) πολλούς από τους αθλητές του μαζί του και μάλλον βρίσκοντας κατάλληλους χρηματοδότες και συνεργάτες ο κος Τσάτσης συνέβαλε να στηθεί καινούργιο σωματείο, η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αθλητικό σωματείο που αναγνωρίστηκε με την διαταγή 28/23/09/2013 του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, με έδρα Ισμήνης 8 Κάτω Χαλάνδρι και πρόεδρο τον κ. Δ. Βασιλόπουλο.

Το νέο σωματείο απευθύνθηκε στον Αθλητικό Οργανισμό ΕΥΡΙΠΙΔΗ για να αναγνωριστεί και να λάβει ώρες προπονήσεων στο γήπεδο της Αποστολοπούλου (το μοναδικό δημοτικό γήπεδο τένις).

Το Δ.Σ. του ΕΥΡΙΠΙΔΗ (λίγες μέρες πριν την κατάργηση των Νομικών Προσώπων) ,έλαβε την υπ. αριθμ. 161/2013 


απόφαση, όπου εγκρίνει την παραχώρηση ωρών στο γήπεδο της Αποστολοπούλου στον ΕΦΑΧ (με μειοψηφία 3 συμβούλων).

Οι ώρες που με βάση αυτή την απόφαση θα πήγαιναν στο νέο σύλλογο, ήταν προφανές ότι θα αφαιρούνταν από τον Φίλιππο.

Κατά αυτής της απόφασης κατέθεσε ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ο Νίκος Πανταζής, ζητώντας την ακύρωσή της. 

Σήμερα συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα και εντός της ημέρας θα ξέρουμε το αποτέλεσμα.

Αυτά ρεπορταζιακά, επί της αντιδικίας.

Διότι επί της ... πολιτικής έχουμε να πούμε πολλά.

Και πριν το κάνουμε σε καλούμε κατ' αρχήν αναγνώστη μας,  να σκεφτείς αν είναι λογικό στο δικό σου γήπεδο τένις να γίνεται τέτοιος καυγάς, χωρίς σε εσένα να γυρίζει τίποτα ως όφελος, παρά μόνο κερατιάτικα.

Έβαλες (ο δήμος, δηλαδή ΕΣΥ), τα λεφτά για να γίνει το γήπεδο, βάζεις τα λεφτά για να συντηρείται το γήπεδο και πληρώνεις και δικηγόρο επειδή εκείνοι που τους το παραχώρησες δωρεάν σου ζητάει και τα ρέστα.

ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Σκέψου λοιπόν αν  θα έπρεπε - τουλάχιστον - ο δήμος, δηλαδή εσύ, δηλαδή όλοι μας, από αυτή την "διαχείριση ακίνητης περιουσίας" να έπαιρνε τουλάχιστον κάποιο μίσθωμα αντί να το παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ και να πληρώνει(ς) και δικηγόρους.

ΕΙΤΕ ΣΕ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΤΕ  ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ.

Και ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ, εν προκειμένω, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. (έτσι δεν είναι;)

Αλλά ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! (έτσι δεν είναι;)

Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τελικά γιατί εσύ (εγώ, αυτός, όλοι), ο δημότης, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Ναι, ξέρω, είμαστε αιρετικοί.
Αλλά θα τα ξαναπούμε για όλο αυτό το θέμα που είναι η ΟΥΣΙΑ βγαίνει πίσω από την συγκεκριμένη  αντιδικία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *