Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σχολικός τροχονόμος και εθελοντισμός.


Μετά και την οριστική περικοπή των κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του Δήμου, τα παιδιά μας προσέρχονται κι αποχωρούν από το 5ο Δημοτικό σχολείο, βγαίνοντας στο δρόμο χωρίς την καθοδήγηση κι επίβλεψη του μέχρι πρότινος προβλεπόμενου για την ασφάλειά τους σχολικού τροχονόμου.

Σε μία εποχή κοινωνικής κρίσης όπου οι ανθρώπινες αξίες είχαν παραμεριστεί, ο εθελοντισμός αποτελεί πλέον την ελπιδοφόρα φλόγα μέσα στο σκοτάδι της αδράνειας και της παθητικότητας.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού, κρίνουμε ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας την προσφορά εθελοντικής εργασίας για την θέση του σχολικού τροχονόμου, κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στο σχολείο. Η ασφάλεια των παιδιών είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας, και με την εθελοντική, καθημερινή, και ολιγόλεπτη συμμετοχή μπορούμε να την προσφέρουμε σε ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου.

Ο Εθελοντισμός δίνει νόημα και υπόσταση στις διαχρονικές αξίες του ανθρώπου, καλλιεργώντας την έννοια του συνανήκειν και καθιστώντας τον ενεργό μέλος της κοινωνίας. Όποια/ος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του εθελοντισμού, ας συμπληρώσει την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ. Την συμπληρωμένη φόρμα μπορείτε να την δώσετε στα μέλη του συλλόγου απευθείας ή στο παιδί σας για να τη δώσει στον Δάσκαλο ή Δασκάλα του.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ (ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ) SITE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου