Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πρωτοβουλία πολιτών


                                  Τί θέλει η «Κοινωνία Αλληλεγγύης»

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων της παραγωγής, της εργασίας και της αγοράς, που δεν θέλουν πια να περιμένουν να σωθούν από επαγγελματίες πολιτικούς, που προσποιούνται ότι κυβερνούν.

Πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την θέλουμε ακέραιη, απρόσβλητη από ξένους κηδεμόνες και από τον κυβερνητικό αυξανόμενο αυταρχισμό.

Θέλουμε τα κόμματα να συνεργάζονται όταν πρέπει και να εφαρμόζουν τα προγράμματά τους, αντί να πραγματώνουν πολιτικές αντίθετες από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Είναι ευθύνη των κομμάτων να προτείνουν κυβερνητικές λύσεις.

Δική μας ευθύνη, της κοινωνίας, είναι να εργασθούμε για την δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για ανάσχεση της κρίσης, για συλλογική αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη.

Πιστεύουμε στις δημιουργικές δυνατότητες του λαού μας και του τόπου μας.

Για όλους αυτούς του λόγους, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις:

      α. Να καταγγείλουμε και να αποκαλύψουμε το έγκλημα της γενικευμένης και άνευ όρων Ιδιωτικοποίησης. Να υπερασπισθούμε τα δημόσια αγαθά: Νερό, Δημοτική καθαριότητα, Δημόσια Συγκοινωνία. Να υπερασπισθούμε τα σπίτια μας και ένα ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης.

      β. Να ενισχύσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Να στηρίξουμε την συνεταιριστική ιδέα και τη συνέργεια παραγωγών και καταναλωτών, με αφετηρία το επίπεδο της τοπικής ανάπτυξης. Συνεταιρισμοί και δημοτικές κινήσεις έχουν την ευθύνη για να αλλάξει, έστω και λίγο, η ζωή μας.

Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας σε διάλογο και συνεργασία, για μία μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, που θα έπαιρνε και διαστάσεις δημοψηφίσματος, για απαλλαγή του λαού από τα τοκογλυφικά χρέη και από το γενικό ξεπούλημα: υποδομών, υπηρεσιών, εδάφους, υπεδάφους, νησιών, ιερών και οσίων.

Αυτή η χώρα έχει λαό, έχει φωνή, έχει ιστορία και θέληση να ζήσει.
Και θα ζήσει, σε πείσμα του νεκροθάφτη.

Δώστε και σεις λίγο από το χρόνο σας.

Να κρατήσουμε λειτουργική την χειμαζόμενη Δημοκρατία.
Να διεκδικήσουμε με τη δουλειά μας, όχι με λόγια, την επιβίωση με αξιοπρέπεια.

Χαμένη στα σίγουρα, είναι μόνο η προσπάθεια που δεν έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με αφορμή (μια ακόμη) Πενταμερή για την “επίλυσή” του Κυπριακού

 Οποιαδήποτε «Συμφωνία» στη Βάση της «Διζωνικής-Δικοινοτικής», οποιαδήποτε απομάκρυνση από την ουσία του προβλήματος, ότι το Κυπριακό είνα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις