Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ


Γεννήθηκα το 1965 στο Χαλάνδρι, όπου και ζώ μέχρι σήμερα, με την σύζυγο μου και τα δυο μου παιδιά. 
Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός των ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, και αν παραμείνω τυχερός θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα … μέχρι και αν, συνταξιοδοτηθούμε ποτέ. 
Ανένταχτος με προοδευτικές ιδέες που αγγίζουν κάθε “ελεύθερα” σκεπτόμενο άνθρωπο, εδώ και χρόνια παρακολουθώ τα του Δήμου, και ανήκω στους απογοητευμένους, που βλέπουν το Χαλάνδρι να εκφυλίζεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Η εμπλοκή μου με τα κοινά ξεκινά πριν 4 χρόνια, σαν μέλος και τώρα σαν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, αλλά και μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Χαλανδρίου. 

Αυτό ήταν και η αφορμή που με έφερε σε επαφή με τον Δήμο στα πλαίσια συνεργασίας και επίλυσης θεμάτων λειτουργικότητας των σχολείων. 

Η καραμέλα των υπεύθυνων ότι “δεν υπάρχουν χρήματα” για τα σχολεία αλλά και για οτιδήποτε άλλο κοινωφελές με “ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ”, ενώ παρακολουθώντας τα οικονομικά του Δήμου διαπίστωνα ότι κατασπαταλούνται χρήματα σε δευτερεύοντα (πολλές φορές και “άχρηστα” ) έργα, ήταν αυτό μου με ώθησε να αποδεχθώ την πρόσκληση του υποψήφιου Δήμαρχου Άγγελου Νταβία
 Επειδή “δεν τα έφαγα μαζί με κανέναν”, αλλά ότι κατάφερα στην ζωή μου, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, είναι αποτέλεσμα σκληρής και χρόνιας δουλειάς, εξοργίζομαι και θέλω να γίνει κάτι επιτέλους, σε πρώτη φάση για αυτή την πόλη.
Αφενός ο Δεκάλογος προτεραιοτήτων που έθεσε η παράταξη του, “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ” και αφετέρου οι νέοι μεν αλλά πολλά υποσχόμενοι “συνεργάτες” του – αρκετούς από τους οποίους γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ αφάνταστα - ήταν το έναυσμα που με έκανε να τον εμπιστευτώ και να συμμετέχω σε αυτόν τον συνδυασμό.

Οι γνωστοί κατ’επάγγελμα πολιτικοί μετά των αυλικών τους, οι δεινόσαυροι της διοίκησης, τα πάσης φύσεως λαμόγια που βρήκαν πρόσφορο έδαφος επί δεκαετίες υπό την σκέπη και την ανοχή του πολιτικού συστήματος, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις αθλιότητες του Δήμου.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η αλαζονεία των δημοτικών αρχόντων, που έχουν ακόμα το θράσος να υποτιμούν την νοημοσύνη μας, και να μας τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επειδή “δεν τα έφαγα μαζί με κανέναν”, αλλά ότι κατάφερα στην ζωή μου, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, είναι αποτέλεσμα σκληρής και χρόνιας δουλειάς, εξοργίζομαι και θέλω να γίνει κάτι επιτέλους, σε πρώτη φάση για αυτή την πόλη.

Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν για όλα, και ας μην είναι συμφέρουσες για τις τσέπες ορισμένων. Είναι αδιανόητο τόσες χιλιάδες Χαλανδραίων ψηφοφόρων να μην ψηφίζουν με μοναδικό κριτήριο το μέλλον του Δήμου και την ποιότητα ζωής των δημοτών, παρά με κοντόφθαλμα κομματικά κριτήρια να συντηρούν την διαπλοκή και την ατιμωρησία.

Ας μην επιτρέψουμε σε αυτές τις εκλογές να βγεί νικητής η αποχή, η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός, αφήνοντας μια μειοψηφία καιροσκόπων να δράσει για άλλη μια τετραετία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Σταμάτης Εγγλέζος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος





ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Ο Σταμάτης παρακολούθησε και συνέδραμε το εγχείρημα από την πρώτη μέρα ενεργά και τελικά στηρίζει με την παρουσία του, το πασίγνωστο στο Χαλάνδρι όνομά του, την προσωπική του διαδρομή σαν ενεργός πολίτης και οικογενειάρχης, αλλά κυρίως την προσωπικότητά του και την δράση του, το ψηφοδέλτιο της κίνησης.

Άλλο ένα παιδί της πόλης, άλλος ένας "ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ" που αρνήθηκε χρόνια πολλά την εμπλοκή του, εμφανίζεται ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ, όπως φαίνεται από το κείμενό του, να μην επιτρέψει πλέον σε υποδεέστερους από αυτόν να τον διοικούν και να καθορίζουν την ζωή του.

Η συμμετοχή του Σταμάτη Εγγλέζου είναι μεγάλη τιμή μου και μεγάλη ευθύνη.

Διότι σηματοδοτεί ότι όντος καταφέραμε να δώσουμε επιλογή στον Χαλανδραίο να διαλέξει μεταξύ  πραγματικά κατάλληλων για τον δήμο, έξω από τα παραδοσιακά όρια των "σωτήρων" που έσωσαν την πόλη τόσα χρόνια.

Σταμάτη σε ευχαριστώ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου