Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 28-4-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
http://www.protasiergazomenwn.gr/
pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι 28-4-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Στο σχόλιό μας στις 27 Ιανουαρίου, γράφαμε για τις επερχόμενες – τότε - αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Η 2μηνη αναβολή στα σχέδια της κυβέρνησης και των εσωτερικών εταίρων της, απλά παρατείνει την αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους στο ελληνικό δημόσιο, για τη μελλοντική βιωσιμότητά τους. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκουν τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και τη δραστική μείωση του προσωπικού του Δημοσίου μέσω της επιλογής των απολύσεων.
Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια δεξαμενή υπαλλήλων με αρνητική βαθμολογία, προκειμένου να τηρηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις. Απλά, η χρονική στιγμή που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, φάνηκε ότι, δεν ήταν η κατάλληλη λόγω – κυρίως - των δημοτικών εκλογών.

Ο σχεδόν καθημερινός βομβαρδισμός των δημοσίων υπηρεσιών & οργανισμών και των δήμων με «εγκυκλίους», «νομοσχέδια», «νόμους» και «(Ν)τροπολογίες», μοναδικό στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινής γνώμης από τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». (Νόαμ Τσόμσκι, απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»). 
Συγχρόνως δε, επιχειρείται μια πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών «κεκτημένων» των εργαζομένων, προς όφελος μεγαλοεργοδοτών και τραπεζιτών. 
Ο στόχος ΠΡΟΦΑΝΗΣ και ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ: η μετάβαση – τμηματικά - του δημοσίου τομέα σε ιδιωτικά συμφέροντα, προκειμένου να επέλθουν άμεσα (εργασιακές) συνθήκες «Νταχάου». 
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, και το… μοντέλο του ενοικιαζόμενου εργαζομένου των 500 ευρώ στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, το οποίο επιβάλλεται με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτό, στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι θα είναι «ενοικιαζόμενοι», με μισθούς μέχρι 586 ευρώ το μήνα, μικτά, και χωρίς κανένα δικαίωμα σε ανανέωση της σύμβασης τους ή έστω και στην αποζημίωση. Μεγαλεία!

Όλα τα παραπάνω, αν τα συνδυάσουμε στο μυαλό μας με την ξαφνική «συμπάθεια» και – σε αρκετές περιπτώσεις - «αγάπη» κάποιων «χορηγών» που ΔΗΘΕΝ ενδιαφέρονται π.χ. για τον πολιτισμό (Ίδρυμα Νιάρχος) ή για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς (αρκετοί «καλοθελητές»), εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε μια σιωπηλή «συνωμοσία» και σχέδια «υποδούλωσης» του εργατικού δυναμικού της χώρας μας. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο , το οποίο, αφού στελεχωθεί και ενισχυθεί διοικητικά και οργανωτικά, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Συγχρόνως, καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να αποκρούσουμε τη μαζική εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων και τραπεζών.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου