Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ! ΧΩΡΑ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Να ψαρώσουν τους νέους δημάρχους και να τους θέσουν σε ομηρία από την πρώτη επιχειρούν κυβέρνηση και Φούχτελος με αυτή η προκλητική παπάζα περί έγκρισης προϋπολογισμού των δήμων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
Δηλαδή οι μεγάλοι εγκέφαλοι που νομοθέτησαν και κόβουν τις φλέβες τους για "να αναβαθμίσουν την δημόσια διοίκηση" - όπως λένε γιατί δεν μπορούν να πουν την αλήθεια που είναι ότι υπηρετούν την διάλυση της Τ.Α., έχουν την αξίωση οι υπηρεσίες των δήμων να συντάσσουν τον προϋπολογισμό από αρχή μέχρι τις 14 Αυγούστου ενώ οι οικονομικές επιτροπές να συνεδριάζουν ανήμερα της Παναγιάς, τον Δεκαπενταύγουστο (που να τους δίνει η Παναγίτσα φώτιση μπας και σοβαρευτούν).
Και μάλιστα οι υπηρεσίες να συντάσσουν προϋπολογισμό βασιζόμενες σε απολογιστικά στοιχεία .... επταμήνου (Ιανουάριος - Ιούλιος).
Και αυτός θέλουν μετά να είναι προϋπολογισμός ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος και σοβαρός για να γίνουμε σύγχρονο κράτος, διότι ως γνωστόν ο Φούχτελος γι' αυτό ζει: Για να κάνει το ρωμέικο, σοβαρό κράτος.
Πρόκειται αναγνώστη μου για μια απαίτηση- που ούτε για μπαμπούλα δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά κανένας αιρετός, πρόβλεψή σε ένα νόμο που "ισχύει" - θεωρητικά - από πέρυσι αλλά πουθενά δεν τηρήθηκε αφού είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τηρηθεί και στόχο έχει να είναι όλοι οι δήμαρχοι παράνομοι και να παρακαλάνε κυβέρνηση και Task Force να μην έχουν κυρώσεις γιατί δεν συνέταξαν τον προϋπολογισμό τον .... 15Αύγουστο.

Ειδικά βέβαια φέτος που οι νέες διοικήσεις και τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια αναλαμβάνουν την 1η Σεπτεμβρίου, η "απαίτηση" της κυβέρνησης είναι μεγάλο καραγκιοζιλίκι.


Στο Χαλάνδρι θυμίζουμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός (ο τρέχων, του 2014) - παρόλο ότι ίσχυε η εγκύκλιος από πέρυσι - εγκρίθηκε (μετά την επιστροφή ως λανθασμένου του αρχικού σχεδίου που ψηφίστηκε στο Δ.Σ.τον Δεκέμβριο, από την περιφέρεια χωρίς έγκριση) κατά τον Μάρτιο, τουτουνού τον Μάρτιο, του 2014, δηλαδή πέντε μήνες πριν την απαίτηση για σύνταξη του νέου (!!!!).


Αυτή η βλακεία πρέπει να καταργηθεί ή να αντικατασταθεί με το αυτονόητο: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ 15 Δεκεμβρίου.

Αναδημοσιεύουμε από το aftodioikisi.gr:

Χωρίς προϋπολογισμούς κινδυνεύουν να μείνουν οι δήμοι το 2015

Σε ομηρία βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για το 2015, με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τέσσερις μόνο ημέρες από την ημερομηνία που επίσημα,  οι απερχόμενοι δήμαρχοι θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους νεοεκλεγέντες. Το ΥΠΕΣ, αν και έχει δεχθεί καταιγισμό αντιδράσεων από δημάρχους και αιρετούς, δεν έχει προβεί σε διευκρίνιση επί του θέματος.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Νόμο 4172/2013, οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους. Όμως ότι οι νέες αρχές αναλαμβάνουν την 1η Σεπτέμβρη 2014 και είναι σαφές ότι ούτε οι νέες Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων θα έχουν συσταθεί, ούτε βέβαια οι νέες δημοτικές αρχές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πλήρως τα οικονομικά δεδομένα των Δήμων, ιδίως όταν επίκειται αλλαγή Δημάρχου, όπως συμβαίνει στους περισσότερους Δήμους τουλάχιστον της Περιφέρειας Αττικής. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος τόσο στους νυν όσο και στους επόμενους Δημάρχους, δεδομένου ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι οι δημότες εξέλεξαν νέες αρχές με συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία δεν μπορούν να περιοριστούν από αποφάσεις των συμβουλίων που ολοκληρώνεται η θητεία τους. Mάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις που οι προεκλογικές συγκρούσεις ήταν σφοδρές, ελλοχεύει ο κίνδυνος σε κάποιους Δήμους να υιοθετηθούν προϋπολογισμοί που θα ναρκοθετήσουν την προσπάθεια των νέων Δημάρχων αλλά και την τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με τα προβλήματα στην κατάρτιση και έγκριση των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2015. Ο κ. Οικονόμου απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο, τον ρωτά: «Σκοπεύετε ή όχι να τροποποιήσετε το Νόμο 4172/2013, τουλάχιστον στο σκέλος της υποχρέωσης των Δήμων να καταθέτουν τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς έως την 5η Σεπτεμβρίου έστω και μόνο για τα έτη που πραγματοποιούνται οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ώστε να μην δημιουργούνται άνευ λόγου προσχώματα στις νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές;».

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου