Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει την συναυλία της Αλεξίου στο Σύνταγμα!Tρέμουν το ξέσπασμα της λαϊκής οργής και από την κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να απαγορευθεί η διεξαγωγή της συναυλίας συμπαράστασης της Χαρούλας Αλεξίου στη πλατεία Συντάγματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα στις 9 το βράδυ.

Η κυβέρνηση προτιμά να δωθεί η συναυλία εκτός της πλατείας Συντάγματος-σε κάποιο θέατρο ή γήπεδο για παράδειγμα-μόνο που για τις καθαρίστριες η πλατεία Συντάγματος είναι το σημείο αναφοράς.

Εδώ δίνουν τον αγώνα τους μήνες τώρα.

Μάλιστα η παρουσία μιας καλλιτέχνιδος όπως η Χαρούλα Αλεξίου έχει ισχυρή σημειωλογική σημασία σ΄ αυτή την χρονική στιγμή. Κι αυτό γιατί η κοινωνία είναι πιο "έτοιμη" από ποτέ να ξεσπάσει και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η υποτιθέμενη σιωπή και ανοχή της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προετοιμασία για την τελική έκρηξη.

Η κυβέρνηση λοιπόν εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη στην ιδέα ότι η παρουσία της Αλεξίου στο Σύνταγμα θα μπορούσε να μετατρέψει την συναυλία σε μεγάλο λαικό προσκύνημα διαμαρτυρίας και έναυσμα της κοινωνικής έκρηξης.
Η συναυλία διοργανώνεται με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους».
Σημειώνεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις και παρά τη δικαστική τους δικαίωση σε πρώτο βαθμό δεν έχει υπάρξει πρόνοια για την επαναπρόσληψή τους.

Από τα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

http://kourdistoportocali.com/post/36910/alexiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου