Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Προσφυγή συνταξιούχων στο Ελεγκτικό Συνέδριο


Προσφυγή συνταξιούχων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπέβαλαν συνταξιούχοι Στρατιωτικοί όλων των Σωμάτων, ζητώντας να μην πληρώνουν ή να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης».

Η αίτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου. το οποίο μετά την απόφαση για την αναδρομική μείωση των συντάξεων των «ένστολων», θα αποφασίσει και για τη νομιμότητα και τον τρόπο υπολογισμού της «εισφοράς αλληλεγγύης» των συνταξιούχων Στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.

Οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί υποστηρίζουν, ότι η παρακράτηση της εισφοράς επί των συντάξεών τους είναι αντίθετη στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υποστηρίζουν δε, ότι υπολογίζεται εσφαλμένα με βάση το ακαθάριστο ποσό της σύνταξης και όχι το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό.

Ακόμη, υπογραμμίζουν, ότι για τον υπολογισμό της «εισφοράς αλληλεγγύης» λαμβάνεται υπόψη η σύνταξη, όπως ήταν κατά το χρόνο θέσπισης της εισφοράς και όχι όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων που έγιναν με τους μνημονιακούς νόμους.

http://www.aftodioikisi.gr/, 4/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου