iaso


ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΕΘΤο Μαξίμου σε ρόλο Μεγάλου Λογοκριτή εν όψει εκλογών - Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να εμποδίσουν τους πολίτες να πληροφορηθούν εγκύρως τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης επί των ημερών της προσέθεσε χθες η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού. Με ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη διοίκηση του υποκατάστατου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Μαξίμου διέταξε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του Αλ. Τσίπρα και όχι την ομιλία του Σαββάτου στη ΔΕΘ, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την εντολή δέχτηκε να διεκπεραιώσει ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου. Αποδείχθηκε όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ' ότι διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση", και καλεί την κυβέρνηση "έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει την πραξικοπηματική της ενέργεια".
Το αναλυτικό ρεπορτάζ της Αυγής
Ακραία λογοκριτική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ, με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, βρίσκεται πίσω από τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου Α.Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ρ. Μορώνη, που επιβεβαιώθηκαν επισήμως χθες.
Η κυβέρνηση παρενέβη με αθέμιτο τρόπο στην ηγεσία της «κρατικής τηλεόρασης», προκειμένου να πετσοκόψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία Τσίπρα το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο, όπου θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος. Η ωμή λογοκριτική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ είναι το πρώτο δείγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις επερχόμενες εκλογές, που περιλαμβάνει την απόπειρα περιθωριοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και την κατά το δυνατόν αποσιώπηση των θέσεών του, τουλάχιστον από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.
Η κυβέρνηση, με παρέμβαση της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη, επιχείρησε να «κόψει» μία από τις δύο εμφανίσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Κυβερνητικό βαποράκι ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να επιβάλει το λογοκριτικό σχέδιο του Μαξίμου. Χωρίς καμία εξουσιοδότηση ανακοίνωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μεταδοθεί μόνον η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Κυριακής.
Αντίθετη άποψη, δηλαδή να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης όσο και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης. Με το επιχείρημα, μάλιστα, ότι η ΝΕΡΙΤ μετέδωσε και την ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταδόθηκαν δύο κορυφαίες κυβερνητικές εκδηλώσεις.
Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε εγκαίρως προχθές με τον Β. Θωμόπουλο προκειμένου να ζητήσει την κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ για τις δύο εκδηλώσεις, όπως ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα, συνάντησε όμως την άρνηση του κυβερνητικού τοποτηρητή. Αντιθέτως, σε επικοινωνία του Π. Σκουρλέτη με τον Α. Μακρυδημήτρη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προβληθούν και οι δύο εκδηλώσεις.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Η παραίτηση των Α. Μακρυδημήτρη - Ρ. Μορώνη από τη ΝΕΡΙΤ αποδίδεται ακριβώς στο «άδειασμα» που υπέστησαν από τη Σ. Βούλτεψη, πολιτική προϊσταμένη της κρατικής τηλεόρασης, η οποία σε επικοινωνία της με τον Β. Θωμόπουλο επέβαλε την άποψη της μιας και μόνης μετάδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου