Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου: τη νομιμότητα αντιστρατεύεται η κυβέρνηση


Κλείνοντας τη συνεδρίαση του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αναφερόμενη σε παρεμβάσεις των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κυβέρνηση –ΕΕ-ΔΝΤ» τόνισε αναφερόμενη στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων:

«Απλά δεν πρόκειται για επανέλεγχο αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων μέσα από την προσπάθεια ακύρωσης του ΠΔ 164/2004. Μιας νομοθεσίας, κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, που το κύρος της κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα τρία ανώτατα νομικά όργανα της χώρας. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006. Αυτή τη νομοθεσία θέλει να ακυρώσει ο "επανέλεγχος" της σημερινής κυβέρνησης, εκθέτοντας τη χώρα στο ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς μπορεί να βρεθεί με αυτή την αντισυνταγματική παρέμβαση (αντίθεση στο άρθρο 4 του Συντάγματος) και εκτός του πλαισίου της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση α λα καρτ ευρωπαϊκή.

Αυτή είναι λοιπόν η δήθεν "νομιμότητα" στην οποία καλεί το υπουργείο. Μια κατ' όνομα νομιμότητα που αντιβαίνει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου