iaso


ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΠΣ! ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ!

Δεν μας την βάρεσε να κάνουμε ιστορική αναδρομή.

Απλώς συγκεντρώνουμε ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την βαθιά κατανόηση του προβλήματος, της υποκρισίας μερικών ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ, να παριστάνουν τους "αγανακτισμένους πολίτες", να υποκρύπτουν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές ευθύνες αλλά και τις φασίζουσες απόψεις τους, μέσα σε σάκους περί υποτιθέμενων "διαχρονικών πολιτικών  ευθυνών" υποβοηθούμενοι πολλές φορές και από αριστερούς οπορτουνισμούς που δεν αποφεύχθηκαν κατά την διαδικασία ψηφοθηρίας στας εκλογάς (όχι μόνο τας τελευταίας εκλογάς αλλά και παλιότερα).

Μερικών που τώρα θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους, να το βουλώνουν, να σταματούν επιτέλους να παπαρολογούν και να κατανοούν μόνο την "δική τους αλήθεια" και το προσωπικό τους συμφέρον και να κοιτάξουν πώς θα διευκολύνουν όσους προσπαθήσουν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό (με τα χέρια ή με το μαχαίρι) προς όφελος της πόλης και των επόμενων γενεών.

Διότι αναγνώστη μου εδώ θέλουν να μας κάνουν το μυαλό .... γιαούρτι.
Να κάνουμε λοβοτομή .... για να έχουν αυτοί δίκιο.

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ: Οι διαχειριστικές - ποινικές - αστικές ευθύνες -  σκόπιμα αναδεύονται και αναμειγνύονται από μερικούς  με τις πολιτικές ευθύνες.
Όμως οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΈΣ (αστικές ή ποινικές) ευθύνες έχουν ΦΟΡΕΙΣ, όταν και αν υπάρχουν.
ΦΟΡΕΙΣ.  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ, που ελέγχονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη και που μέχρι να αποδοθούν δεν υπάρχουν.

(Διότι αν τα πιάσει ή τα σκατώσει τώρα στέλεχος της σημερινής διοίκησης ΒΕΒΑΙΩΣ δεν θα φταίει όλη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, έτσι δεν είναι σύντροφοι;)

Δεν αφορούν ούτε παρατάξεις, ούτε κόμματα, ούτε πολύ περισσότερο ιδεολογίες οι διαχειριστικές ευθύνες.
(Εκτός αν είσαι ΝΑΖΙ και πιστεύεις στην συλλογική ευθύνη, οπότε προτείνεις ενίοτε και την δολοφονία του πολιτικού σου αντιπάλου, όπως ας πούμε ο Κασιδιάρης πιστεύει ότι έπρεπε να είχαν κάνει με τον Ανδρέα - μπλιαχ).

Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι άλλο πράγμα.
Πολύ πιο ΣΟΒΑΡΟ κατά την γνώμη μας και επικίνδυνο. (ΝΑΙ, αυτά τα παλαβά πιστεύουμε εμείς. Είναι ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, όσο και να μην απασχολεί αυτή η άποψη την πλειοψηφία των πολιτών, όσο και να είναι μειοψηφική.)
Τον κλέφτη, απατεώνα, διασπαθιστή τον πιάνεις, τον βάζεις φυλακή, του παίρνεις πίσω τα κλεμμένα άμα θες αναγνώστη μου.

Αυτόν που όμως το καλύπτει με "πολιτικό μανδύα" τι του κάνεις;
Αυτόν που ψηφίζει την απαλλαγή του;
Το πολιτικό σύστημα που τον εκτρέφει και τον προστατεύει όμως τι το κάνεις; Πώς το νικάς αν δεν φτιάξεις τις κατάλληλες συμμαχίες ή τα τσουβαλιάσεις όλα στο κεφάλι σου για να αυτοϊκανοποιηθείς ότι είσαι ο μόνος συνεπής στον κόσμο (φτου σου μην βασκαθείς)  ή - ακόμα χειρότερα - να επιλέγεις τις συνεργασίες σου με βάση ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ κριτήρια (ιδιωτικά, ιδιοτελή, παρεϊστικά, ψηφοθηρικά κλπ)

Οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες καθορίζονται από τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ πολιτικές που ακολουθήθηκαν από παρατάξεις και συλλογικότητες και τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν και εκπέμπονται προς την κοινωνία και τους πολίτες από τους ταγούς της ("τις πρωτοπορίες" όπως θα έλεγαν οι λενινιστές σύντροφοι και για τις οποίες βγάζουμε φλίκτενες εμείς).

Οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες είναι στα μηνύματα που εκπέπονται ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ της άσκησης κάθε πολιτικής και τους υπερασπιστές της προς την κοινωνία.
Είναι στην διαμόρφωση της "κυρίαρχης αντίληψης".

Είπαμε και θα πούμε αύριο και άλλα για την διοίκηση Παττακού - της οποίας άλλωστε ο υπογράφων ήταν επί 10ετία μέλος και παραμένει περήφανος διότι στήριξε μέσω αυτής πολλά θετικά για την πόλη, έκανε προσωπικά ένα τσουβάλι λάθη και τελικά διαφοπροποιήθηκε όταν νόμιζε ότι έπρεπε να το κάνει, μαζί με άλλους βεβαίως - όπως ήταν  η Καρατζά και το ΚΚΕ επί 3ετία μέσα από τον μεγάλο ΣΥΝ, ο ενιαίος ΣΥΝ συνεχώς επί 12 έτη. (Α, να μην ξεχάσω και ο Νίκος Πανταζής, η μισή παράταξη Ανδρεόπουλου και τα τρία τέταρτα της παράταξης Θωμά).

Ας δούμε όμως τώρα και την αντίστοιχη της περιόδου Ζαφειρόπουλου, βασισμένοι όχι σε υποκειμενισμούς και θεωρίες αλλά σε ένα ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο για να την κρίνουμε αλλά και να την συγκρίνουμε: 

Είναι το πρακτικό της κοινής σύσκεψης της διοίκησης Ζαφ με τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Την περίοδο αυτή αναγνώστη μου ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΚΕ λόγω διαχειριστικών ασαφειών  που διερευνώνται από την δικαιοσύνη, κάθε πολιτική αντίληψη περί ένταξης των ΡΟΜΑ.
 (Ναι είμαι και θα είμαι sic με την περίοδο του Γρηγόρη, διότι ήταν αντίπαλος - άρα του συμπεριφέρομαι πολιτικά πιο "καθωσπρέπει" από ότι τους "δικούς μου" στον Παττακό αλλά είναι και προσωπικός φίλος σε αντίθεση με όσους επέλεξαν μετωπική σύγκρουση.)

Από εκείνο το σκάνδαλο ή "σκάνδαλο" - δεν είναι δουλειά μας-  υπονομεύτηκε η κυρίαρχη αντίληψη που επικυριαρχούσε στην πόλη περί ένταξης των ΡΟΜΑ στο σώμα της τοπικής κοινωνίας.

Αλλά όχι μόνο.

Αυτή υπονομεύτηκε και από την εμπλοκή του δήμου σε ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ για τις αρμοδιότητές του  δήμου ώστε να ανοίξουν .... οι δρόμοι της φωτιάς (Παραβατικότητα, σχέσεις μεταξύ οικογενειών των ΡΟΜΑ (?), "μικροπολιτική" απόδοση ευθυνών σε προηγούμενες διοικήσεις ... για το νερό κλπ). 
(Σκέψου τώρα αναγνώστη μου δηλαδή να αρχίσουν οι δήμοι να ασχολούνται και με τα οικογενειακά των μπαλαμών τι έχει να γενεί ... Θα τσακώνεσαι με τη γυναίκα σου και θα στην πέφτει σπίτι .... ο Ρούσσος. Δεν λέει, έτσι;)

Και σε αυτόν τον λάθος δρόμο περπάτησαν όλες οι πλευρές στον δημόσιο διάλογο μετά το 2006 (λυπάμαι για το συμπτωματικό χρονικό ορόσημο αλλά η ιστορία γράφεται με χρονολογίες).

Και στην διαχείρισή του σκανδάλου ή "σκανδάλου" όλοι - άλλοι εκόντες, άλλοι άκοντες -  μετά το σκάνδαλο κατέληγαν είτε χαζά, είτε υποκριτικά στο ότι "λύση ένταξης δεν υπάρχει" (γιατί υπάρχουν κακοδιαχειριστές) άρα ....ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ.

Παρόλα αυτά τότε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ "ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ".
  
Αυτό ειπώθηκε μετά το 2010 λοιπόν, όταν εκλέχτηκε και η φίλη μου (και ξέρει ότι το εννοώ, παρά την συγκρουσιακή διαφωνία μας επί του θέματος) Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και έγινε δήμαρχος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ.

Και προτάσσω την Αφροδίτη διότι εχθές διαμαρτυρήθηκε μέσω fb  διότι κάναμε το ΜΕΓΑ λάθος και γράψαμε ανακριβώς ότι ήταν αντιδήμαρχος επί Ζαφ, ενώ δεν ήταν, κάτι που θεώρησε ότι πρέπει να ανασκευάσουμε πάραυτα (και το κάνουμε διότι εμείς και τα μικρά λάθη τα διορθώνουμε).
Είναι λοιπόν σημαντικό για εκείνη αλλά η ίδια καμία ευαισθησία δεν έδειξε για την ΧΥΔΑΙΑ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙKΑ ΑΣΤΕΙΑ επίθεση του προέδρου του σωματείου στο οποίο συμμετέχει και πατρωνάρει για τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό, μέλος της παράταξης του οποίου υπήρξε και η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου χωρίς να έχει τότε διατυπώσει τέτοιες θέσεις για το θέμα των τσιγγάνων.

Πισυτεύει λοιπόν η Αφροδίτη ότι ο Παττακός είναι ίδιας κατηγορίας δήμαρχος με τον Παπαδόπουλο της εταιρίας δολοφόνων; Διότι δεν έχει η Αφροδίτη μόνο το προνόμιο να ζητάει να είναι οι άλλοι ευαίσθητοι μαζί της, επειδή είναι καλός άνθρωπος και την αγαπάμε.
Και μπορεί αυτά όλα να είναι ασήμαντα για κάποιους αλλά κάθε σκεπτόμενος θα κατανοήσει ότι πίσω τους ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ  ακραίες - φασίζουσες αντιλήψεις που θέλουν οι συνδημότες μας τσιγγάνοι να "φύγουν να πάνε αλλού" με ακραίους βεβαίως υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο Γ. Ζαφειρόπουλος αλλά και ... όποιον συνομιλεί μαζί τους.

Άλλο το ένα - άλλο το άλλο και θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο αυτό ειδικά από ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, και τις αναλύσεις τους.

Και να αντιλαμβάνονται πλέον ότι το τσουβάλιασμα για ψηφοθηρικούς λόγους έρχεται η ώρα που μπορεί να γυρίσει μπουμερανγκ, στην αναζήτηση συμμαχιών ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

(Οι δικαστές ας δικάσουν και ας καταδικάσουν, άλλο πράγμα η πολιτική όμως).

Για να δουλέψουμε σωστά το επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο  πρέπει να αποστασιωποιηθούμε από την πεπατημένη σε αυτή την χώρα αναγνώστη μου.

Πεπατημένη που θέλει να μην κρατάμε τα θετικά και να διορθώνουμε τα αρνητικά αλλά κάθε φορά να κόβουμε το κεφάλι επειδή πονάει το δόντι και να κάνουμε πάντα "μια αρχή από το μηδέν" που βέβαια δεν τελειώνει ποτέ αφού έρχεται ο επόμενος και πάλι αρχίζει από το μηδέν με αποτέλεσμα να είμαστε πάντα ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ κάθε 4 ή 8 χρόνια. 

Θα δούμε τι θετικά έχουμε έτοιμα από το παρελθόν λοιπόν σε επόμενο κεφάλαιο του σήριαλ και πού θα τα βρούμε μπροστά μας.

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ  

ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ - ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ - ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Θέλει ψάξιμο για να το βρεις από εδώ: http://www.synigoros.gr/maps?i=maps.el.maps)

Τα boldαρίσματα δικά μας:


Πρακτικό συνάντησης με Δήμαρχο Χαλανδρίου για θέματα Ρομά  (05.04.2005)            Στο πλαίσιο συνεργασίας του Συνηγόρου του Πολίτη με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την αναζήτηση λύσεων στο θέμα της εγκατάστασης των Ρομά σε περιοχές, όπου υπάρχουν καταυλισμοί, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνάντηση με το Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

            Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κόσσυβας, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Λέκκας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Γκικάκη και από το Συνήγορο του Πολίτη, ο κ. ***,  Βοηθός ΣτΠ του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η κα ***, Ειδική Επιστήμων, και οι κ.κ. *** και ***, Βοηθοί Επιστήμονες.

            Σε ενημέρωση, που έγινε από το Δήμαρχο Χαλανδρίου τονίστηκε ότι στόχος του Δήμου είναι τόσο η προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά, όσο και η προστασία της ιδιοκτησίας των δημοτών. Ειδικότερα αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ένταξης των Ρομά και καταπολέμησης των κρουσμάτων εγκληματικότητας, που έχουν σημειωθεί.

            Ενημερωθήκαμε, επίσης, ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής (1.1.2003) γίνεται προσπάθεια συναντήσεων με συμμετοχή των οργανώσεων των Ρομά και της Αστυνομίας με συχνότητα ανά τετράμηνο (τρεις φορές το χρόνο περίπου). Αναφέρθηκε, επίσης, ότι έχουν γίνει εκ μέρους του Δήμου συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των συλλόγων των Ρομά.

            Αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους του Δήμου Χαλανδρίου κάποια προβλήματα και αντιδράσεις, που έχουν δημιουργηθεί από μεμονωμένα άτομα της κοινότητας των Ρομά σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ύδρευση, καθώς και απειλές κατά του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Κατά την εκτίμηση του Δημάρχου υπάρχουν ορισμένοι εκπρόσωποι των Ρομά, οι οποίοι εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα, εκφοβίζουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας και καλλιεργούν κλίμα έντασης και καχυποψίας απέναντι στις Αρχές. Επίσης, καταλογίστηκαν ευθύνες στην απελθούσα δημοτική αρχή για άστοχο χειρισμό στο θέμα (π.χ. παροχές και ανταλλάγματα σε κάποιους από τους εκπροσώπους των  Ρομά).

            Σύμφωνα με καταγραφή, την οποία έχει διενεργήσει ο Δήμος Χαλανδρίου, είναι καταγεγραμμένες 52 οικογένειες Ρομά στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου. Ακριβή στοιχεία υποσχέθηκε να καταθέσει ο Δήμος στο Συνήγορο του Πολίτη τόσο για τους εγκατεστημένους Ρομά, όσο και για τα δάνεια, που έχουν χορηγηθεί σε αυτούς (σύμφωνα με προφορική ενημέρωση κατά το έτος 2003 έχουν γίνει 15 αιτήσεις δανείων). Σημειώθηκε, όμως, ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και εγκατάσταση νέων οικογενειών.

            Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο δράσης του Δήμου για τα θέματα των Ρομά μας ενημέρωσαν ότι στόχο έχει την ένταξη των Ρομά, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο Δήμο (βλ. περιοχές «Νομισματοκοπείο» και «Πάτημα»). Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξης (για τους ήδη εγκατεστημένους στην περιοχή Ρομά) και απομάκρυνση των μη ικανών προς ένταξη ατόμων και όσων έχουν έλθει προσφάτως και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης.

            Σύμφωνα με την άποψη των εκπροσώπων του Δήμου, η ανάγκη της μετεγκατάστασης των Ρομά από την περιοχή του «Νομισματοκοπείου» είναι επιβαλλόμενη λόγω της ύπαρξης σχεδίου δημιουργίας χώρου στάθμευσης για το μετρό. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει διαδικασία απαλλοτρίωσης και αποζημίωσης των ιδιοκτητών των ακινήτων. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για χορήγηση δανείων στους Ρομά, ώστε να διευκολυνθούν στη μετεγκατάστασή τους. Ήδη στην περιοχή του «Νομισματοκοπείου» βρίσκονται 30 νέες οικογένειες Ρομά και 20 νέες οικογένειες στο «Πάτημα» Χαλανδρίου (εκτός από τις καταγεγραμμένες οικογένειες).

            Από την πλευρά του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη δόθηκαν διευκρινήσεις για το ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη και τη συνεργασία του με τους Ο.Τ.Α.

            Επίσης, ο ΒΣτΠ τόνισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης της συμμετοχής του Δήμου Χαλανδρίου στο Δίκτυο ROM, καθώς και την «πρόκληση» της επίλυσης των προβλημάτων και την προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των Ρομά.

            Ενημερώθηκε ο Δήμος ότι η εμπλοκή του Συνηγόρου του Πολίτη στο θέμα της εγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή ξεκίνησε με τις αναφορές πολιτών και την προστασία των ιδιοκτησιών τους.

            Εκ μέρους του Δήμου ζητήθηκε η συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη και η παρέμβασή του στους αρμόδιους φορείς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής και του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

            Επίσης, από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε η αναγκαιότητα για την άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά, λόγω του γεγονότος ότι οι περιοχές αυτές έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ προς υπογραφή και δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ, ώστε να γίνει η έναρξη της διαδικασίας ένταξης.

            Τα ζητήματα, που κατά την άποψη του Συνηγόρου του Πολίτη, πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα από το Δήμο και τέθηκαν κατά τη συνάντηση, είναι τα εξής:

-          Διοικητική μέριμνα και υποχρέωση διασφάλισης των υφιστάμενων παροχών (ύδρευση, αποκομιδή απορριμμάτων κλπ)

-          Λήψη μέτρων για μετεγκατάσταση των Ρομά και κόστος (κοινωνικό κλπ)

-          Κοινωνική ένταξη και προστασία δικαιωμάτων των ήδη κοινωνικά ενταγμένων

-          Προβλήματα, που πιθανόν ανακύψουν κατά το έλεγχο της «νόμιμης» εγκατάστασης των Ρομά

-          Συνάντηση με ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για την έναρξη και υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων.Από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου προτάθηκε να γίνουν συναντήσεις σε δύο επίπεδα με τον Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε α’ επίπεδο να γίνει συνάντηση με τους φορείς των Ο.Τ.Α και το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α και σε β’ επίπεδο με την ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο.

Εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη θα αποσταλούν στο Δήμο τα σχετικά έγγραφα και οι ενέργειες του Συνηγόρου αναφορικά με το ζήτημα αυτό και προτάσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας. Επίσης ενημερώθηκε ο Δήμος ότι θα ζητηθούν από αυτόν, όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του (π.χ. σύμφωνα με την καταγραφή, δανειοδοτήσεις κλπ) και το σχέδιο δράσης του σχετικά με την υλοποίηση της μετεγκατάστασης των Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου