Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: «Θα αντισταθούμε στην κατάργηση τού Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.»


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Θα αντισταθούμε στην κατάργηση τού Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Στο πλαίσιο τού «αποφασίζω και διατάζω» η κατάργηση του Ασφαλιστικού Φορέα Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., που εξυπηρετεί χιλιάδες Δημοσίους και Δημοτικούς Υπαλλήλους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και συνεχίζει:

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αρπάξει τα αποθεματικά του υγιούς Ταμείου και να τα πετάξει στην «μαύρη τρύπα» του Ι.Κ.Α., ενώ ταυτόχρονα θέτει το υπαλληλικό προσωπικό στο καθεστώτος της διαθεσιμότητας, δημιουργώντας μεγαλύτερη δεξαμενή απολύσεων. Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρεται για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν από εδώ και στο εξής τεράστια ταλαιπωρία.

Ο Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. είναι οικονομικά υγιής και λειτουργεί χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος. 

Εξυπηρετεί 1.500.000 ασφαλισμένους πανελλαδικά, εξασφαλίζοντας σοβαρό δημοσιονομικό όφελος για το σύστημα υγείας ενώ έκανε πράξη τη μεταρρύθμιση αφού ήταν έτοιμος από φέτος να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης του ασφαλιστικού δικαιώματος για το 90% των ασφαλισμένων.

Κι όμως ενώ μία εβδομάδα πριν η κυβέρνηση διόρισε νέο Πρόεδρο για τον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., προώθησε νομοθετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή βάσει της οποίας χωρίς καμία προειδοποίηση καταργεί τον ασφαλιστικό φορέα και προσθέτει στις ουρές του Ι.Κ.Α. (5.500.000 ασφαλισμένοι) άλλους 1.500.000 ασφαλισμένους. Δεν την ενδιαφέρει πώς θα εκδώσει βιβλιάριο υγείας ο ασθενής που χρειάζεται επειγόντως να χειρουργηθεί ή ο ασφαλισμένος που έχει το νεογέννητο παιδί του στη θερμοκοιτίδα.

Η αδικαιολόγητη και βιαστική κατάργηση του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. εξυπηρετεί πέραν των αποθεματικών που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο, να προσμετρηθούν οι υπάλληλοι του στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις που θα ακολουθήσουν προς ικανοποίηση των ξένων δανειστών.

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί ο ασφαλιστικός τους φορέας. Θα αντισταθούν στη νέα αυτή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που θέλει η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Θα αγωνιστούν για τη διατήρηση του επιπέδου και των σημείων εξυπηρέτησης».

http://www.poli-politiki.gr/, 9/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου