Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Το μεγάλο πάρτι στο εμπόριο πετρελαιοειδών συνεχίζεται»

 
Μετά τις επίμονες και έντονες πιέσεις της αντιπολίτευσης για το μείζον θέμα του λαθρεμπορίου και της φοροαποφυγής στα καύσιμα, που στερούν πολύτιμα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό εν καιρώ κρίσης, τελικά ψηφίστηκε νόμος που προέβλεπε την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών στα διυλιστήρια με υπουργική απόφαση.
Στην υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1156 - 7/5/2014) που εξεδόθη πρόσφατα, όμως, προβλέπεται η εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων εντός 24 μηνών και η έναρξη λειτουργίας τους έπειτα από επιπλέον 3 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας! Ουσιαστικά το Υπουργείο, με μεγάλη καθυστέρηση, αποφάσισε να… δώσει παράταση 2,5 χρόνων για την εφαρμογή των αναγκαίων διατάξεων!
Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 25 χρόνια τα δημόσια ταμεία χάνουν  περίπου ένα δισ. ευρώ ετησίως  από το λαθρεμπόριο σε κάθε είδους καύσιμα (ναυτιλιακό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη κ.ά.) Μέχρι σήμερα το σύστημα αυτό επιβιώνει με διάφορους τρόπους και επιβάλλει τη συνέχιση της δικής του κερδοφορίας εις βάρος της κοινωνίας που χειμάζεται σε νοσοκομεία υπό κατάρρευση και υποχρηματοδοτούμενα σχολεία.
Από αναβολή σε καθυστέρηση και από καθυστέρηση σε παράταση. Έως πότε;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 3707060
Νίκης Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου