Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ - ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Στις 12 μμ η κηδεία στο κοιμητήριο Χαλανδρίου η κηδεία.


Πέθανε χθές Πέμπτη 26 Ιουλίου, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ  Νίκος Ρούσσος.

Ο Νίκος Ρούσσος γεννήθηκε στην Θήβα στις 28 Ιουνίου του 1927 και από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Γραμματέας του τομέα της ΕΠΟΝ Θήβας πρωταγωνίστησε μαζί με τα αδέλφια του στην οργάνωση και και την διανομή του αντιστασιακού τύπου, την μεταφορά ανταρτών και οπλισμού στο βουνό, την απόδραση των ρώσων αιχμαλώτων πολέμου και την διάσωση και αποστολή στο βουνό πολλών Ιταλών στρατιωτών μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας.

Συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια μετά τον Δεκέμβρη. Εξορίστηκε σε Μακρόνησο, Γιάρο, Ικαρία, Αη Στράτη. Μετά την απόλυσή του επιστρέφει για λίγο στην Θήβα, από όπου αναχωρεί για την Αθήνα, σπουδάζει στην Ανωτάτη Εμπορική από όπου αποβάλλεται για την πολιτική του δράση. Γνωρίζεται με την Μαρία Μπέκα και ζούν μαζί περισσότερα από 50 χρόνια αποκτώντας δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Ασχολείται με το εμπόριο  μέχρι και την συνταξιοδότησή του. Μέλος της ΕΔΑ και μετά του ΚΚΕ αναλαμβάνει πολύπλευρη δράση στο κίνημα ειρήνης αρχικά και αργότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων. 

Μέλος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών από το 1976. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Εμπόρων Καταστηματαρχών Αθηνών. Επικεφαλής της αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων και μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1988 ώς το 2000. Μέλος της διοίκησης του ΕΒΕΑ από το 1982 ώς το 1997. Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νήσων και Αιγαίου και γενικός της Γραμματέας ώς το 1998. Μετά την συνταξιοδότησή του ασχολείται ενεργά με το παράρτημα Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασηςστο Χαλάνδρι. Τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε με στωικότητα και θάρρος.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 12 μμ στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

ΠΗΓΗ: stasi.gr 

ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου