Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη των μελών της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγεί η συγκυβέρνηση την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2105, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», επειδή «παράνομα εισήλθαν…και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στο ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από την Κυβέρνηση των μνημονίων, που ακόμα και τώρα προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη», ασκώντας συνδικαλιστικές διώξεις.

Ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι προφανής και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων. Στην προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων που αντιστέκονται, ώστε να μπορέσει χωρίς αντιδράσεις να υλοποιήσει τα αντεργατικά, αντιλαϊκά σχέδιά της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη, διότι οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται ούτε κάμπτονται από τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα η προσπάθειά της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να τρομοκρατήσει τους αγώνες, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, να σταματήσει κάθε αντίσταση και την πορεία προς την Ανατροπή της, θα πέσει στο κενό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γ.Σ. της, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων της Αττικής να δώσουν δυναμικό «παρών», στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 10 το πρωί, έξω από το κτήριο 8, στα Δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων.

Δεν πτοούμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε.

Στους δρόμους για την Ανατροπή των μνημονίων και όσων τα υπηρετούν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις