Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: «Αυτοδυναμία και όχι συνεργασία με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Παπανδρέου»


Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «στον Ενικό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή για τον τόπο» και πως «ο λαός θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να επιλέξει ένα δρόμο διεκδίκησης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο συνεργασίας και με ποια κόμματα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λάβει αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «όσοι δεχθούν και ανεχθούν το πρόγραμμα μας θα είναι καλοδεχούμενοι για συνεργασία». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί την ψήφο εμπιστοσύνης ή την ανοχή του ΚΚΕ στη Βουλή θα ήταν αδιανόητο το Κομμουνιστικό Κόμμα να του την αρνηθεί.

Στη συνέχεια απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών αλλά και το Ποτάμι, ενώ σε ό,τι αφορά την Δημοκρατική Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος αλλά είχε στενά χρονικά περιθώρια για να έχει στέρεες βάσεις.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το σενάριο των δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, και πως η αριστερά έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει και ότι ο λαός δεν θα δώσει στο κόμμα μισή την ευκαιρία. «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Grexit είναι ξαναζεσταμένο φαγητό που χρησιμοποιείται για να φοβίσει τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα ούτε Plan B», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι «θα ήμασταν παρανοϊκοί αν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την ευρωζώνη».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν προχωρήσουν, ενώ υπογράμμισε πως στις 26 Ιανουαρίου «τελειώνουν τα τζάκια, οι επετηρίδες και τα πάρτι στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους απάντησε πως από τους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την αναδιάρθρωσή του, ώστε να καταστεί βιώσιμο. «Ζητάμε την διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους, πάνω από το 60%», ανέφερε.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου