Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ (και καλά κάνει) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


 

Σε προσλήψεις "διμηνιτών" προχωράει ο δήμος Χαλανδρίου - υπό την διοίκηση Ρούσσου για την καθαριότητα.

Εργάτες καθαριότητας (38), οδηγοί (10), 3 χειριστές σαρώθρου και 1 χειριστή πληντυρίου κάδων. (κάντε κλικ για να δείτε την απόφαση).

Την πρόταση ψήφισαν όλοι στο δημοτικό συμβούλιο εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο Νταβίας έλειψε από το Δ.Σ. λόγω γρίπης γι' αυτό τοποθετούμαστε στο σοβαρό θέμα δημόσια.

Για άλλον ένα χρόνο - ελπίζουμε τον τελευταίο - η καθαριότητα της πόλης θα ακροβατεί λοιπόν μεταξύ εγκρίσεων διμηνιτών, καθυστερήσεων, κενών κλπ.

Το να καλύπτεις τις ανάγκες του δήμου ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ και εργάτες καθαριότητας με δίμηνα λες και είναι εποχιακή ανάγκη είναι στρέβλωση της έννοιας του "εποχιακού προσωπικού".

Στρέβλωση που χρόνια τώρα είχαν επιλέξει οι κυβερνήσεις της ΠΑΣΟΚΟΝΔ γιατί πολλά χρόνια τώρα ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία αλλά και την μέθοδο που θα έκαμπτε τις αντιδράσεις της Τ.Α. για να δοθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες εργολάβους.

Στρέβλωση που βόλευε όμως και φαύλες διοικήσεις των δήμων διότι μπορούσαν να ρουσφετολογούν και να φτιάχνουν παραταξιακoύς "στρατούς".

Χρόνια τώρα οι σοβαρές δυνάμεις της Τ.Α. "αμύνονται" στο ντου από παντού" - κυβερνήσεων, καναλιών της διαπλοκής, παλιών μεγάλων κομμάτων, νέων διαπλεκόμενων κομμάτων - για να περάσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής, κρατώντας τσάτρα πάτρα ζωντανές τις δημόσιες υπηρεσίες καθαριότητας με συμβασιούχους, αφού δεν επέτρεπε το μνημόνιο προσλήψεις μονίμου προσωπικού και καλά για δημοσιονομικούς λόγους.

Αλλά και πριν το μνημόνιο το ίδιο γινόταν αφού οι "χρισμένοι" των παλιών μεγάλων κομμάτων ήταν όλοι με την ιδιωτικοποίηση (αλλιώς χρίσμα δεν έπαιρνες, ήταν "συστεμική" προϋπόθεση").

Θυμίζουμε ότι οι τελευταίοι μόνιμοι εργαζόμενοι που έχουν μπει στον δήμο μας ήταν το 2000! Πριν 15 ολόκληρα χρόνια!

Η σημερινή διοίκηση του δήμου αυτά όλα δεν τα ελάμβανε υπόψη της στις τοποθετήσεις της τα προηγούμενα χρόνια.

Κάθε χρόνο, σε αυτήν την απόφαση καταψήφιζε και μίλαγε για ρουσφετολογικές προσλήψεις και συνειδητή επίθεση των ανάλγητων στις  μόνιμες εργασιακές σχέσεις.
 Όλοι  όσοι ψήφιζαν τις συμβάσεις ήταν συλλήβδην μέρος του σχεδίου του κακού.

Το ίδιο έλεγε και συνεχίζει να λέει η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ που καταψήφισε και φέτος.

Ο δήμος - η πόλη χρειάζεται το προσωπικό.

Είναι απολύτως αναγκαίο αν τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύει η δημοτική υπηρεσία και δεν ανατεθεί μέρος της δουλειάς σε εργολάβους.

Αυτό ίσχυε και παλαιότερα όμως.

 Όταν όσοι το ισχυρίζονταν ήταν .... "εφαρμοστές μνημονιακών πολιτικών" που "δεν έκαναν αντίσταση και υλοποιούσαν τους νόμους".

Η διοίκηση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ βρίσκεται καθημερινά μπροστά στον καθρέπτη της και παρατηρεί τις αλλοιώσεις που επέρχονται σταδιακά στο είδωλό της.

Αλλά συνεχίζει να έχει την έπαρση και να θεωρεί ότι οι δικές της μετατοπίσεις από την "ιδεολογική καθαρότητα" (εις τη νεοελληνική ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ)  είναι " αποδεκτή και εντός αριστερού ιδεολογικού πλαισίου" ενώ οι άλλοι όταν ψηφίζουν τα ίδια είναι εξ ορισμού πουλημένοι, τσάτσοι, ποντικαράδες, νεοφιλελέδες, συμβιβασμένοι κλπ.

Θα πείτε δεν έχουν σημασία πια αυτά.

ΟΚ! Αλλά μόνο για φέτος.
Για φέτος συμφωνούμε και εμείς. Μετρήστε μας στα ΝΑΙ (αφού δεν μπορέσαμε να το καταθέσουμε στο Δ.Σ.)

Αλλά του χρόνου όμως - αν δεν έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα του δήμου Χαλανδρίου - δικαιολογία δεν θα υπάρχει.
Διοίκηση αριστεράς, κυβέρνηση αριστεράς πλέον και ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΙΔΑΧ θα είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Και εμείς του χρόνου, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Και εμείς δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, ούτε "στήνουμε" την διοίκηση του δήμου διαχρονικά.
Γράφουμε, μιλάμε έγκαιρα και περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου