Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης ο Β. Σωτηρόπουλος





Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι ο νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης ύστερα από τη ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Βιογραφικό του Β. Σωτηρόπουλου
Ο Β. Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου. Στέλεχος δικηγορικών γραφείων της Αθήνας από το 2001. Υπηρέτησε ως ασκούμενος στο γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, στις Βρυξέλλες. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το 2012 εξελέγη πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων. Το ίδιο έτος οργάνωσε το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών του οποίου είναι συντονιστής.
Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”).
Διοργάνωσε σεμινάρια για την προστασία προσωπικών δεδομένων στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έχει πάρει μέρος ως ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την καταπολέμηση των αθέμιτων διακρίσεων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για ζητήματα που αφορούν την Κοινωνία της Πληροφορίας και την δεοντολογία των μέσων ενημέρωσης.
'Έχει δημοσιεύσει τα νομικά έργα: “Περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα (Ερμηνεία Ν.3448/2006)”, Αθήνα 2007, “Η συνταγματική προστασία των προσωπικών δεδομένων”, Αθήνα 2006 και “Προσωπικά δεδομένα, Ερμηνεία Ν.2472/1997” (συν-συγγραφή με τον Π. Αρμαμέντο), Αθήνα 2005. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για θέματα δημοσίου δικαίου σε νομικά περιοδικά και στο νομικό ιστολόγιο “e-lawyer”. Η μελέτη με τίτλο: “Το δίκαιο της περαιτέρω χρήσης πληροφοριών του δημόσιου τομέα” τιμήθηκε με το βραβείο της Εταιρίας Διοικητικών Μελετών. Το 2013 βραβεύτηκε από το Διεθνές Συνέδριο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για την προσφορά του σε ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αξιοποίηση του διαδικτύου και την διάχυση νομικών πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου