Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ... ΣΕ ΔΙΦΡΑΓΚΑ



Ο τρελοκεφαλλονίτης ο Τρίτσης (Θεός Σχωρέστον) το 1983 έφτιαξε τον 1337. Το "ΝΟΜΟ ΤΡΙΤΣΗ".

Επανάσταση για την πολεοδομία. Μπούσουλας όλων των "τρελών".

Γρήγορες διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο, για να σταματήσει η τουρκομπαρόκ κατάσταση "των αυθαιρέτων" - έτσι όπως χτίστηκε η μεταπολεμική Ελλάδα.

Η αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο για τις εντάξεις, κάθε περιοχή που μπαίνει στο σχέδιο πόλης πρέπει να πληροί συγκεκριμένες μίνιμουμ προβλέψεις εξυπηρέτησης των κατοίκων του νέου οικισμού: Δρόμους, πεζοδρόμια, αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων, βρεφονηπιακός σταθμός,  σχολεία, πλατεία. (Αν περισσεύει και κανένας αθλητικός χώρος, κανένας χώρος για ΚΑΠΗ κλπ προβλέπεται και αυτός).

Απλά πράγματα και αυτονόητα για κάθε τρελό που δεν λέει ότι "βάζουμε μια περιοχή στο σχέδιο, δίνουμε άδειες να κτιστεί και μετά καταλαβαίνουμε ότι τα παιδιά των νέων κατοίκων  δεν έχουν σχολείο και θα πηγαίνουν στην άλλη γειτονια ή τα αυτοκίνητα των νέων κατοίκων θα περνούν από τον παλιό δρόμο γιατί εδώ δεν θα κάνουμε δρόμους.
Οι λογικοί λένε έλα ρε να δώσουμε άδειες να κτίσει ο κόσμος και θα δούμε τι θα γίνει ύστερα.
Όλοι οι λογικοί τουρκόσποροι έτσι λένε.

Λοιπόν το Πάτημα μπήκε το σχέδιο με το νόμο του τρελοκεφαλλονίτη.

Και οι κάτοικοι έδωσαν εισφορά σε γη και χρήμα.

Με τις εισφορές σε γη εξασφαλίστηκαν οι ΠΟΛΛΟΙ (και ακόμα αδιαμόρφωτοι) κοινόχρηστοι και κοινωφελής χώροι στο Πάτημα και η μεγάλη (αναξιοποίητη) ιδιοκτησία του Δήμου στην Μερκρούρη. 

Με τις εισφορές σε χρήμα εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια για τα βασικά έργα υποδομής: πεζοδρόμια, ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι.

ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο 1337 για να έχουν τις αναγκαίες υποδομές και κοινωνικό εξοπλισμό.

Αλλά στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα - μετά από 10 χρόνια που τέλειωσε το δίκτυο της αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ και τον δήμο - πήγαν και ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΧΡΕΩΣΑΝ τους αγωγούς, να τους ξαναπληρώσουν.

Τους ζητούν να πληρώσουν τους αγωγούς όπως γίνεται με τα δύκτια στις περιοχές που είχαν ενταχθεί πριν το 1983 στο σχέδιο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ.

Όσοι πιάστηκαν μαλάκες πήγαν και πληρώσαν.

 Οι άλλοι άρχισαν να αντιδρούν: ΜΠΑΣΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ! ΤΑ ΠΛΕΡΩΣΑΜΕ ΑΥΤΑ!

Αλλά όπως λέει ο Ηλιόπουλος στην γνωστή ελληνική ταινία: "ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ".

Και τους έστειλαν κατασχετήρια στα σπίτια τους.

Μίλησαν με όλα τα μεγαλοστελέχια του δήμου χρόνια τώρα, διοικήσεις και αντιπολιτεύσεις και - όπως λένε οι ίδιοι - τους κοροϊδέψαν όλοι.
Τα πήραν και αυτοί και έχουν ετοιμαστεί για πόλεμο.

Και είναι καλά οπλισμένοι, σας διαβεβαιώνουμε γιατί έχουμε όλη την αλληλογραφία με ΥΠΕΧΩΔΕ και Συνήγορο του Πολίτη στα χέρια μας. (Θα τα σκανάρουμε και θα τα ανεβάσουμε σιγά - σιγά).

Έτσι και κερδίσουν την υπόθεση το "πρωτογενές πεόκλασμα" του δήμου, το μέγα "οικονομικό θαύμα" θα αποδειχτεί ΠΡΟΪΟΝ ΚΛΟΠΗΣ.

Άγριας καταλήστευσης των συνδημοτών μας στο Πάτημα.
Που διεκδικούν τα λεφτά τους πίσω.
Και έχουν ΔΙΚΙΟ!

Και είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου