Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην εκπομπή «Πρωινό Αντ1» και το δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη

•       Η χθεσινή αποχώρηση του Δ.Ν.Τ από τις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι από τον έλεγχο της Ελλάδας, δείχνει ότι όλο αυτό το «είμαστε κοντά σε συμφωνία» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
•       Αντί να φθάνουμε σε συμφωνία, σήμερα φθάνουμε στην ρήξη
•       Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε, εδώ και πέντε μήνες, αντί να τρέχει από τηλεοπτικό σταθμό σε συναυλία, να είχε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με επιχειρήματα και στοιχεία.  Δυστυχώς, μόνο μετά την πανωλεθρία της Ρίγας ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται με στοιχεία και τώρα ο χρόνος τελειώνει! Αν τα στοιχεία του ΔΝΤ δεν είναι τα σωστά, η διαπραγματευτική ομάδα οφείλει να τα αντικρούσει, και όχι να πηγαινοέρχεται κάνοντας φιλολογικές διαλέξεις!
•       Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλήξει κάπου.  Δεν έχει εντολή για ρήξη.  Η καθυστερήσεις δεν βοηθούν. Όσο περνάει ο καιρός ο λογαριασμός ανεβαίνει.  Η παράταση που ζητάει θα είναι μία επιπλέον καθυστέρηση άρα μία επιπλέον επιβάρυνση.
•       Τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α βγαίνουν και μιλούν ανοιχτά για ρήξη. Πρέπει να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό τι σημαίνει «ρήξη».
•       Για το αν, δηλαδή, η ρήξη θα είναι πολύ πιο επώδυνη από την οποιαδήποτε επώδυνη συμφωνία. Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι η στιγμή που πρέπει να το εξηγήσουμε. Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια ότι η χώρα θα μπει σε μια «μέγγενη» άνευ προηγουμένου. Διότι, από την πρώτη στιγμή, οτιδήποτε έχουμε στην τσέπη μας θα μειωθεί στο μισό.
•       Η  δραχμή, δε θα  είναι η δραχμή του 1999. Δραχμή σημαίνει ότι η δυνατότητά μας η αγοραστική θα πάει στο μισό. Δραχμή σημαίνει ότι θα χρωστάς τα δάνειά σου ολόκληρα, αλλά σε άλλο νόμισμα.
•       Δραχμή σημαίνει ότι η αγοραστική σου δύναμη και η δυνατότητα εξαγωγών που έχεις θα είναι μηδενικές. Δραχμή σημαίνει ότι καμία επιχείρηση δε θα μπορεί να εισάγει κανένα εμπόρευμα, αν δεν πηγαίνει  πρώτα να καταθέσει τα χρήματα ολόκληρα στην τράπεζα. Δραχμή σημαίνει ότι θα υπάρχει δελτίο στα πάντα. Στα τρόφιμα. Στα Φάρμακα. Στα καύσιμα. Παντού.
•       Δραχμή σημαίνει ότι θα υπάρχει άμεση φτωχοποίηση του συνόλου της κοινωνίας και θα είμαστε «βορά» σε οποιονδήποτε θα θέλει να σε αγοράσει για ένα «κομμάτι ψωμί». Και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που σήμερα προσβλέπουν σε αυτό.
•       Όποιος πιστεύει ότι με την ρήξη θα γλυτώσει τα δάνειά του γιατί θα πτωχεύσει το τραπεζικό σύστημα, γελιέται.
•       Όποιος νομίζει ότι την άλλη μέρα θα μπορεί να βρεί δουλειά σε δραχμές σε μία κατεστραμμένη χώρα, γελιέται.
•       Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η μετάθεση πληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ είναι ένα συνηθισμένο γεγονός. Συνέβη μόνο μία φορά στη Ζάμπια!
•       Δεν μπορούν να λένε ότι είμαστε πια σε μία διαδικασία ρήξης και να μην υπάρχει σαφής απάντηση κατά πόσον η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και για πόσο ακόμα.
•       Εμείς, στις 28 Φεβρουαρίου, θα κλείναμε την αξιολόγηση και θα πηγαίναμε στο επόμενο στάδιο της πιστοληπτικής σταθερότητας.
•       Προσωπικά, ως Υπουργός, δεν υπήρξα  γυρολόγος των καναλιών, όπως κάνουν τα σημερινά στελέχη της Κυβέρνησης.
•       Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά γιατί βασίζονται στην αύξηση της φορολογίας.  Υπάρχει και άλλος δρόμος  από την άμεση και έμμεση φορολογία.  Η μετάθεση, όμως, ακόμη και  των ώριμων  αποκρατικοποιήσεων (αεροδρόμια, λιμάνια) που επιχειρεί η κυβέρνηση Τσίπρα, σημαίνει ότι τα 550.000.000 που απαιτούνται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, για το 2015,  θα καλυφθούν με αύξηση της φορολογίας.
•       Κάναμε πράξη στη χώρα την μεγαλύτερη επένδυση με την COSCO. Μπορεί να υπήρξαν και καθυστερήσεις στην υλοποίηση άλλων, αλλά δεν είχαμε μια αντιπολίτευση που να συναινεί και να υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η τωρινή

(Από το γραφείο τύπου του βουλευτή β Αθήνας της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις