Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΝΑΜΠΛΟΥΣ Αδελφές πόλεις (12/6/2015)

Στο κατάμεστο Παλαιό Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου, η τελετή αδελφοποίησης του Χαλανδρίου με την πόλη Ναμπλούς της Παλαιστίνης. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης του Παλαιστίνιακου κράτους στην Ελλάδα Μarwan Toubassi, o υπεύθυνός δημοσίων σχέσεων της πρεσβείας Jarrar Mohanad, o δήμαρχος της πόλης Ναμπλούς και πρόεδρος της ένωσης δημάρχων της Παλαιστίνης Gwassan W. Shakaa, o αντιδήμαρχος της Ναμπλούς και αντιπρόεδρος της ένωσης κος Salem, οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χαλανδρίου, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολλοί δημότες.
 
 
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε πριν από μερικούς μήνες να αποκτήσει προσωπική άποψη και γνώση για τις συνθήκες ζωής στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Μίλησε για την επιμονή, την αυτοθυσία και την αγωνιστικότητα ενός λαού που πασχίζει σε αντίξοες συνθήκες και υπό πρωτοφανή καταστολή να κρατήσει την αξιοπρέπεια του. Και ταυτόχρονα για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από  τους βομβαρδισμούς πόλεων, τις κατακτήσεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού ακόμη και σε συνθήκες κατοχής. Εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του αιτήματος για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από  την ελληνική κυβέρνηση και την ελπίδα ότι η αδελφοποίηση με την ιστορική Nαμπλούς θα συμβάλλει στην γνωριμία, την επικοινωνία και την αλληλεγγύη των πολιτών των δύο πόλεων, στοιχεία απαραίτητα για την ειρήνη και την συνεργασία των λαών σε αυτή την δύσκολη γειτονιά του κόσμου.
  
 
Σε σύντομη παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λούλα Καρατζά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αδελφοποίηση και τη συμπαράστασή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
 
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας αδελφοποίησης και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, η αντιπροσωπεία της Ναμπλούς επισκέφθηκε το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης Χαλανδρίου και συζήτησε με τους εθελοντές που το δημιούργησαν, σχετικά με τις προοπτικές συντονισμού σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου