Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟYΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ

Στον αέρα απειλούνται να βρεθούν οι προϋπολογισμοί των δήμων, λόγω σοβαρών νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, οι οποίες δεν έχουν προβλεφθεί στις πιστώσεις.

Συγκεκριμένα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να καταβάλουν Φόρο Εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη μείωση στα οικονομικά τους. Το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία κοινοποιείται και στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί άμεσα συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα. Ας σημειωθεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει ομόφωνα να αιτηθεί νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απαλλαγή των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αυτών από τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομική ισχύ για το 2014

Από τον φίλο της Πλατείας Νικήτα Κάλφα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *