Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣTΗΝ ΚΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Mε έκπληξη διαβάσαμε σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα αιτιάσεις της κας Κρίστης Αγαπητού (πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών), σχετικά με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αθλητισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον αγώνα της Ρεματιάς.

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να αναλάβει η Διεύθυνση Αθλητισμού την ευθύνη πραγματοποίησης του 4ου Αγώνα Ρεματιάς. Δεν επέλεξε δηλαδή, όπως γινόταν στο παρελθόν, ο αγώνας να γίνει υπό την επίβλεψη ενός προσώπου. Και αυτό διότι τα οράματά της δεν είναι προσωπικά, αλλά συλλογικά και συνεπώς η υλοποίησή τους πρέπει να αφορά τους θεσμικούς μηχανισμούς του Δήμου.

Όσο για τη μέθοδο διοργάνωσης του Αγώνα της Ρεματιάς, προκρίθηκε ένας τρόπος ο οποίος εξασφαλίζει κυρίως το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων και την έλλειψη εμπειρίας όσων εργάζονται σήμερα στην Διεύθυνση Αθλητισμού, μιας και η τεχνογνωσία των προηγούμενων χρόνων ουδέποτε διοχετεύτηκε στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το ποσόν που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (5.000 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) αφορά όλα τα έξοδα, δηλαδή τεχνική υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καταγραφή αποτελεσμάτων αλλά και την προμήθεια των κυπέλων, μεταλλίων, νερού, αναψυκτικών κ.λπ.

Επίσης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται με σαφήνεια ότι «στην περίπτωση, που η εταιρεία στην οποία θα γίνει ανάθεση, βρει χορηγούς, το ποσό της χορηγίας, θα αφαιρεθεί από το ποσό των 5.000,00 €, το οποίο αναφέρεται προς έγκριση στην εισήγηση».

Αντί απάντησης στον ισχυρισμό ότι ποτέ στον παρελθόν δεν δόθηκαν χρήματα για τους αγώνες και ότι ποτέ δεν έγινε απευθείας ανάθεση παραθέτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2013.
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
από το πρακτικό της υπ' αριθμ. 17ης/2013 Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, εγκρίνει α) τη σκοπιμότητα διενέργειας του 3ου Αγώνα Δρόμου Μεικτής Διαδρομής στη Ρεματιά Χαλανδρίου με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ και β) την πίστωση του ποσού 8.130,08 € πλέον Φ.Π.Α. που περιλαμβάνει την προμήθεια ύδατος, έντυπου υλικού, υλικοτεχνικής υποδομής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ηχητικά, φωτογραφιών και βιντεοσκόπησης για την διεξαγωγή του αγώνα.


Γραφείο Τύπου 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Όταν υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις που ακουμπάνε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία δίνονται από τον Δήμο και έχεις να αξιολογήσεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αναγνώστη μου,
Όταν δεν υπάρχουν καταφεύγει ο Δήμος σε ύβρεις και απειλες ή δεν απαντάει.
Ξέρεις αναγνώστη μου σε τι και σε ποιους ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. 
Αυτός είναι ο τίτλος τιμής για εμάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου