Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σε επαναλειτουργία και το ΚΤΕΟ Μάνδρας




Μετά από την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού


Το πράσινο φως για την άμεση επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας έδωσε ομόφωνα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την έγκριση της σχετικής δαπάνης ύψους 107.550 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Το ΚΤΕΟ Μάνδρας, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, αποτελεί το δεύτερο δημόσιο ΚΤΕΟ που επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής και μετά από 2,5 χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δημόσιο ΚΤΕΟ που επαναλειτούργησε (Φεβρουάριος 2015) μετά από ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ήταν το ΚΤΕΟ του Χολαργού.



Η οικονομική δυναμική των ΚΤΕΟ καταδεικνύεται και από τα απολογιστικά στοιχεία του Α’ Εξαμήνου επαναλειτουργίας του ΚΤΕΟ Χολαργού, διάστημα κατά το οποίο ελέγχθηκαν συνολικά 3.500 οχήματα και τα έσοδα ανήλθαν στα 187.597 Ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας από το 2003 μέχρι το 2012 συνέβαλε με 20 εκατομμύρια Ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Γενικότερα η λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ, αποτελεί σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής, και κατ’ επέκταση εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας πραγματοποιείται μετά την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού, καθώς και την πιστοποίησή του κατά ISO 9001. Το ΚΤΕΟ Μάνδρας θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών δοκιμών.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητά της την επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ Αττικής (απομένουν τα ΚΤΕΟ Ελληνικού, Μεγάρων και Αναβύσσου), ενώ επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά, την πάγια θέση της για διεκδίκηση των εσόδων από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων για τη χρηματοδότηση των δράσεων κοινωνικής πολιτικής της. Επίσης, προτεραιότητα αποτελεί οι Περιφέρειες, που εκ του ρόλου τους βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, να καθορίζουν το τιμολόγιο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια ΚΤΕΟ προς τους πολίτες. Η επίλυση όλων των παραπάνω θα δρομολογηθεί σε συνεργασία με το νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύω.ν.

ΣΧΟΛΙΟ: Λέγαμε εχθές για την επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου