Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων με τον Υπουργό Εσωτερικών
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και στους Αιρετούς της, στην ενδεχόμενη αλλαγή του Εκλογικού Νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων Εκλογικών Περιφερειών ως και στο φλέγον ζήτημα του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ.

Από πλευράς της Ένωσης, κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις για αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α. και της καταστατικής θέσης των Αιρετών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Καμάρας «η προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού με την δημιουργία με την δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος, είναι προτεραιότητα για οιαδήποτε μεταρρύθμιση στο χώρο αυτό, αφού οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης είναι το διακριτό στοιχείο του θεσμού σε σχέση με την υπόλοιπη Δημόσια Διοίκηση».

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή που έχει, όπως είπε προς τους ανθρώπους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την Τ.Α. με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, και δεσμεύτηκε για συνεργασία με την Ένωση, στον διάλογο που θα ακολουθήσει για τις θεσμικές αλλαγές, που προγραμματίζονται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου