Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το ΥΠΕΣ ζητά την εύρεση κατάλληλων χώρων για την στέγαση προσφύγων

Έγγραφο απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, σχετικά με την αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων.

Ειδικότερα το Υπουργείο ζητά απο τις Περιφέρειες και τους Δήμους να υποδείξουν άμεσα μέρη τα οποία βρίσκονται στην δικαιοδοσία τους και είναι κατάλληλα για να φιλοξενήσουν προσωρινά τους πρόσφυγες.

Επίσης τονίζεται απο το ΥΠΕΣ οτι οι χώροι οι οποίοι θα παραχωρηθούν θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμοι για φιλοξενία και θα πρέπει να μην χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Οι χώροι αυτοί θα μπορούσαν να είναι: ελεύθερα οικόπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκηνώσεις κτλ.

Τέλος, σημαντική προϋπόθεση επίσης είναι οι χώροι που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες να βρίσκονται κοντά στις πόλεις και στους αστικούς ιστούς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού αλλά και να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των φιλοξενούμενων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ακριβές έγγραφο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

http://www.myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου