Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Απολογισμός δράσης της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας



Ενδεικτικός απολογισμός δράσεων της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα ισότητας, Νικολέττας Δανιά. Βασικός στόχος δράσεων ήταν η παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα και τις πλευρές που αφορούν στην ισότητα των φύλων. Κύρια κατεύθυνση αποτέλεσε η στήριξη των ήδη υπαρχουσών δομών, η εμβάθυνση των δράσεων και η δημιουργία των προϋποθέσεων καλύτερης λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα προωθήθηκαν:

Α) Ο σχεδιασμός για την υλοποίηση προγραμμάτων δράσεων με :

• Την αποδοχή της πρότασης της ΓΓΙΦ για στήριξη των 6 συμβουλευτικών κέντρων και των 4 ξενώνων κατά της κακοποίησης στην εμβέλεια της Περιφέρειας Αττικής

• Την κατάθεση πρότασης για διδυμοποίηση με Κροατία για θέματα ισότητας

• Τη διοργάνωση σεμιναρίου για την εισαγωγή του θέματος της ισότητας των φύλων στα διοικητικά έγγραφα που αφορούν στο προσωπικό της Περιφέρειας

• Την πρόταση, σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ, για εκστρατεία σχετικά με την έμφυλη προσέγγιση στην γυναικεία κατάθλιψη

• Την πρόταση για τη διεύρυνση των δράσεων και την εμβάθυνση της λειτουργίας Συμβουλευτικών Κέντρων κατά της κακοποίησης των γυναικών, το οποίο αποτελείται από 3 μέρη:

1. Την έρευνα για την κακοποίηση των γυναικών.

2. Την επιμόρφωση κακοποιημένων γυναικών κυρίως σε θέματα πληροφορικής.

3. Τους συνεταιρισμούς κακοποιημένων γυναικών.

4. Τέλος, τη δημιουργία e-class προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση στα θέματα ισότητας της Περιφέρειας Αττικής.

• Την οργάνωση διημερίδας για την παρουσίαση προγράμματος 18 Άνω σχετικά με μητέρες σε απεξάρτηση.

Β) Δράσεις αναφορικά με παγκόσμιες ημέρες σε συνεργασία με γραφείο ισότητας ΕΝΠΕ, μέσα από τη:

• Συμμετοχή σε εκδήλωση που αφορά στην Ημέρα ισότιμης αμοιβής γυναικών και ανδρών.

• Συμμετοχή σε εκδήλωση που αφορά στην Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Γ) Συνδιοργάνωση με το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ κοινής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τη δωρεάν παρακολούθηση δύο θεατρικών παραστάσεων την Τετάρτη 9 και το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη έχει τίτλο «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και απευθύνεται κυρίως σε μέλη φορέων και γυναικείων οργανώσεων, ενώ η δεύτερη είναι «Το παιχνίδι του τέλους» του Σάμιουελ Μπέκετ, και αφορά το ευρύ κοινό. Και στις δύο παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Αττικής. Μοναδικό αντίτιμο των παρευρισκομένων είναι η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Αναρρωτήριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου