Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 Πολύ καιρό είχα να κάνω τα επιπόλαια σχόλιά μου. Είπα να ξαναρχίσω.

Είπα να ξαναρχίσω γιατί .... τους βαρέθηκα εδω μέσα με την πολυλογία και τις αναλύσεις.

Και αρχίζω που λες με την ..... FYROM, το θέμα που είδα εχθές.

Το θέμα της "αυτονόμησης¨  του "Καλλισπέρειου" (???) δηλαδή από το ΕΝΙΑΙΟ σχολικό συγκρότημα της γωνιάς Διονύσου και Καλλισπέρη στο ΑΚΙΝΗΤΟ (το ενιαίο ακίνητο) που κληροδότησε η μεγάλη ΣΕΒΑΣΤΗ  Χαλανδραία  στα παιδιά της πόλης της χωρίς να βάλει φραγμό σε ποια γενιά των χαλανδραίων ανήκει. Ούτε κάτω, ούτε άνω φράγμα, που λέγαμε στο σχολειό.

 Μου λένε λοιπόν ότι όντος εξελίσσεται - υπό  παρασκηνιακή ακροδεξιά καθοδήγηση - η Κου Κλουξ Κλαν ανέλαβε την βρώμικη δουλειά και - πιθανά  με τις ευλογίες υπαλλήλων της διεύθυνση δευτεροβάθμιας της περιοχής (μου είπε ο σμπίρος μου) σχέδιο διαχωρισμού.

Το σχέδιο όντος είχε μπει μπροστά αλλά ..... ΧΑΛΑΣΕ!
ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!

Βέβαια κάποιοι χαλάστηκαν που το πήρε χαμπάρι ο ακατανόμαστος και δεν άφησε να εξελιχθεί ώστε μετά να πουλήσουν επανάσταση εκείνοι, αλλά τι να κάνουμε;
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Τα δολώματα σε άλλα ψάρια. Στα νεούδια. Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝ' ΑΛΛΙΩΣ! Σας το λέω εγώ, ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ. Δεν μασάει σε ταξίματα. Δεν είναι χθεσινός. Τα πιάνει αυτά για πλάκα.

Αλλάζω θέμα:

Προς γραφείο προπαγάνδας δήμου Χαλανδρίου: 
Βεβαίως και ανεβάζουν εδώ  ΟΛΑ τα ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ για τους πολίτες δελτία τύπου, όχι για εσάς αλλά για τον αναγνώστη μας που τον θέλουμε ενημερωμένο και συμμέτοχο στις εκδηλώσεις της πόλης.

Από αυτό όμως μέχρι να πιστεύουν κάποιοι  ότι έχει υποχρέωση ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο διαχειριστής να τους κάνει τσάμπα διαφήμιση για να κάνουν cooking (συλλογή ψηφιδίων εις την ελληνική), επειδή πήγαν στο ΚΑΠΗ και ήπιαν καφέ με τους παππούδες υπάρχει απόσταση.
Αυτό για να το ανεβει στην ΠΛΑΤΕΙΑ  ..... έχει έξοδα ανάρτησης.
ΠΛΑΤΕΙΟΣΗΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Και δεν τον αφήνουμε τον άλλο που είναι large να τα βάζει τσάμπα.

Άσε που αυτή η ιστορία με τα δελτία τύπου (γενικώς) που είναι απροκάλυπτη προβολή και καλυμμένη παραταξιακή προπαγάνδα παράγινε και θα αρχίσω να τα πυροβολάω.

Διότι έρχονται κάτι φοβερά δελτία που λένε - ας πούμε - ότι "η υπηρεσία τάδε της περιφέρειας υπέγραψε μνημόνιο με την υπηρεσία δείνα του υπουργείου για να περιποιηθούν τα σχολικά κτίρια το 2024, ύστερα από τις αναγκαίες διαδικασίες και μελέτες που θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς το 2021" και τα παίρνω στο κρανίο ο Επιπόλαιος.

Θα μας κάνουν στο τέλος να πιστεύουμε ότι χρειάζεται να υπογραφεί μνημόνιο για να συνεργαστεί η μία δημόσια υπηρεσία με την άλλη - μη χέσω.
Και δεν θα αξιολογούμε το δημόσιο με το αν έκανε την δουλειά του αλλά αν έχει υπογράψει ... μνημόνιο για να την κάνει στο μέλλον.

ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΑΜΩ!

Αλλά  μια και είμαι στα περί τύπου θέματα, θυμάστε αυτό το άρθρο περί τύπου και τα όσα γίνονται με την απόπειρα της εξουσίας να τον εξαγοράζει και να τον ποδηγετεί που έγραψε ο ακατανόμαστος;

 ΝΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ:ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΕΚΔΟΤΕΣ - ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ .... ΠΕΦΤΟΣΥΝΝΕΦΑΚΗΔΕΣ
Έκανα λοιπόν - έτσι από περιέργεια - μια έρευνα στην ΥΠΕΡΔΙΑΥΓΕΙΑ για το πόσα λεφτά έχει μοιράσει φέτος - 2 μήνες και 9 μέρες δηλαδή - ο δήμος Χαλανδρίου σε 2 (ΝΑΙ ΔΥΟ) τοπικές εκδόσεις που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ γιατί δεν θέλει η διεύθυνσις.
Μου το έκοψε ο ακατανόμαστος για λόγους συναδελφικής αβροφροσύνης. λέει.

ΝΑ ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:


Έχω κόψει το όνομα της εκδότριας στην οποία αναφέρεται το παρόν ένταλμα.
(Εκ περισσού δηλαδή γιατί όλα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι, αλλά η ΠΛΑΤΕΙΑ και ο ακατονόμαστος θα είναι κακοί και θα τους την πέσουν  μου λένε  κάτι "επαγγελματίες δημοσιογράφοι" και κάτι εντεταλμένοι λογοκριτές άμα το αφήσω. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ. Αλλά άμα συνεχίζει να με κόβει δεν θα μείνω για πολύ εδώ να γράφω).

ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ  λοιπόν το πάνω μέρος του εντάλματος που είναι πολύ αποκαλυπτικό και αρκεί για να δώσει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ, όχι της συναδέλφου του ακατανόμαστου, που κάνει την δουλειά της - όπως την καταλαβαίνει και την πληρώνουν.
ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 79250 (ΕΥΡΩ όχι ΔΡΑΧΜΕΣ, έτσι;)
ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ 14,5 χιλιάρικα (ευρώπουλα).
Μένουν άλλα 45 (χιλιάρικα ευρώπουλα) για να μοιραστούν και μπορεί να γίνει και καμιά αναμόρφωση για να αυξηθούν αν χρειαστεί.
Ε με τόσα λεφτά στα 3 (περί τα 25 χιλιάρικα τον χρόνο δηλαδή στην μοιρασιά ο καθείς) μέχρι και εγώ θα έβαζα την φωτό του παράγοντα να πίνει καφεδάκι και δεν θα σχολιάζα τίποτα. 
ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ μου έλεγε η μάνα μου ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.

Αλλά για να σου δώκουνε χρήμα επειδή τους βάζεις τις ανακοινώσεις τους για να τις βλέπουν και οι αναγνώστες σου πρέπει να μην είσαι ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ.
Από παντού, όχι μόνο από το Χαλάνδρι αλλά και από αλλού, αφού και αλλού να θέλουν να σε παίξουν, τους βαράει το τηλέφωνο από τον ..... ξέρετε, τον "εντεταλμένο" και λέει στον άλλο "εντεταλμένο" "ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ γιατί θα παρεξηγηθεί ο δικός μου και θα χαλάσετε τις σχέσεις σας μαζί του"

Πρέπει  να είσαι ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΡΟΝΟΦΥΛΛΑΔΑ για να πάρεις μέρος στο πάρτυ αυτό των "τιμολογίων για δημοσιεύσεις στον τύπο"

Καταλάβατε γιατί δεν διαβάζετε ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ αυτά που γράφει η ΠΛΑΤΕΙΑ;
Γιατί αν τα γράφεις αυτά, δεν ....

Αλλά εμείς, με τα λίγα, θα μείνουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και ας είναι δύσκολο.
Και όποιος δεν θέλει .... ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΤΟΝ!

Αλλάζω θέμα: Μου λέγανε από γύρω δήμους ότι το σχέδιό τους για την διαχείριση του προσφυγικού είναι να μαζεύει ο δήμος όλη μέρα πράγματα (τρόφιμα, χαρτί, μαρκδόρους γενικά ό,τι έχει ο καθένας για πέταμα), να βγάζουν αφίσες για τα σχολεία και να ζητούν τρόφιμα από τους πολίτες, να πηγαίνουν (και καλά) στα κέντρα φιλοξενίας να βγάζουν φωτογραφίες για να δείχνουν πόσο ευαίσθητοι είναι ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ .... χώρους δεν έχουν στον δικό τους δήμο - σου λέει - για να αναλάβουν καμιά 100αριά - 200αριά ο καθείς να τους περιθάλπτει.

Α σου λέει: "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ είμαι ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ που κάνουν την ψυχοθεραπεία τους  (όχι από την τσέπη μου), ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΩ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ"
Ά όλα και όλα!
Ευαίσθητος, ευαίσθητος αλλά μακρυά από τον κώλο μου, έτσι; Εγώ το χρέος μου το έκανα. Μάζεψα δέκα καρότσια μακαρόνια και σερβιέτες. τα πήγαμε, να και η φωτό, τέρμα. Τώρα να το λύσει το κράτος (στον άλλο δήμο).

Μάλιστα το καλύτερο το διάβασα σε ανακοίνωση που με έκανε να σκάσω στα γέλια αναγνώστη μου: "Ο χώρος τάδε του δήμου μας που συζητιέται για φιλοξενία προσφύγων θα ήταν απολύτως κατάλληλος ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ".

Και πού θες να στήσουμε σκηνές ρε μάστορα για τους πρόσφυγες δηλαδή;

Στα πολεοδομικά κέντρα που επιτρέπει η πολεοδομική νομοθεσία την ανέγερση ξενοδοχείων;

ΡΑ ΤΑ ΠΛΑΝ ΕΔΩ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

Άσε το άλλο. Μου είπε ένα πουλάκι ότι υπάρχουν μυστικά κονδύλια για ΜΙΚΡΟΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ (ένα κοσάρι λέει την βάρδια)  για κάποιους "εθελοντές" (ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ). Αλήθεια είναι άραγες;;;

Και στους εθελοντές παίζουν δύο ταχύτητες; ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ;
Γι' αυτό και αν πας στα ξενέρωτα στα .... "κέντρα" και πεις  να βοηθήσεις ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ, ούτε εσένα, ούτε τα πράγματα που μάζεψες εσύ.

ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ: ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην διαχείριση των θεμάτων γιατί θα γίνει του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ  ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ βοηθούμενες και όχι αντικαθιστάμενες από τους εθελοντές των ΜΚΟ.

Είμαι σίγουρος, ότι και να λένε οι μοδάτοι παρδαλοαριστεροί, ότι από την κάθε ΜΚΟ και τον κάθε ΠΑΠΑΡΑ θα τα κάνουν καλύτερα.

ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.

Από τα κονδύλια για το προσφυγικό, την διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας, τα αρχεία των σχολείων - όλα στην ίδια διαχειριστική λογική του κράτους/ μπάχαλο είναι.
Που το απαξιώνουμε και το καταργούμε, την ώρα που αφήνουμε κομματικούς κολλητούς να το υποκαταστήσουν για να μην έχουμε την βάσανο της κοινωνικής λογοδοσίας.
Θα κοστίσει πολύ ακριβά στο τέλος αυτή η ιστορία λέει ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ.
Και λέγεται με γκαντέμη και γκρινιάρη μοναχικό εσείς.

Θα τα λέμε.
ΠΑΜΕ ΝΤΟΛΥ!

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου